Όλη η ιστορία και το παρασκήνιο του «Sex and the City» σε ένα βιβλίο

sex-and-the-city
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2018

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει πως οι παραγωγοί έφτασαν σε συμφωνία για την Carrie, την Miranda, την Charlotte και την Samantha.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το ντεμπούτο του «Sex and the City» στην μικρή οθόνη, η οποία άφησε το στίγμα της κατακτώντας κριτικούς και κοινό, αποσπώντας επτά Emmy και οχτώ Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ άλλων. Μετά από έξι κύκλους και δύο ταινίες, μπορεί να μην φαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο μιας επανένωσης της θρυλικής παρέας, αλλά η σειρά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής.

Στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Sex and the City and Us», η Jennifer Keishin Armstrong αποκαλύπτει την «κρυφή ιστορία» της θρυλικής σειράς του HBO και το πώς καταστάλαξαν οι παραγωγοί στις Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis και Kim Cattrall για τους τέσσερεις κεντρικούς ρόλους που άφησαν ιστορία.

Η Sarah Jessica Parker συναντήθηκε με τον δημιουργό της σειράς Darren Star τον Μάρτιο του 1997, σε ένα εστιατόριο του Upper East Side της Νέας Υόρκης. Καθώς γευμάτιζαν, ο Star της μίλησε για το επόμενο project του και πως όταν έγραφε το σενάριο, φανταζόταν τη φωνή της Parker για την Carrie Bradshaw. Αν και η ηθοποιός δεν ήταν τόσο σίγουρη για αυτό, κολακεύτηκε από το κομπλιμέντο και της άρεσε το σενάριο.

Παρά τη θετική διάθεση, η Parker είχε ορισμένους ενδοιασμούς για τη σειρά και πιο συγκεκριμένα τις ενδεχόμενες σκηνές με γυμνό ή σεξ, με τους παραγωγούς να τονίζουν πως δεν θα την πιέσουν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Η Parker το συζήτησε με τον τότε αρραβωνιαστικό (και μετέπειτα σύζυγό της), Matthew Broderick, τον μεγαλύτερο αδερφό της και τον ατζέντη της, οι οποίοι θεωρούσαν την πρόταση του HBO εξαιρετική. Η ηθοποιός συμφώνησε τελικά και γύρισε τις πρώτες σκηνές της λίγο μετά τον γάμο της.

AP / Axel Schmidt

Το κάστινγκ για τον χαρακτήρα τής Miranda Hobbes ήταν σχετικά δύσκολο, αφού ως η «έξυπνη» πετυχημένη δικηγόρος της παρέας που δυσκολεύεται στον έρωτα, η παράδοση του Χόλυγουντ απαιτούσε μια «όχι τόσο όμορφη» ηθοποιό. Τελικά οι παραγωγή βρήκαν τη λύση στην αντισυμβατική ομορφιά της Cynthia Nixon. Έχοντας πολλές εμπειρίες στο Μπρόντγουεϊ, η Nixon βρέθηκε υποψήφια για βραβείο Tony για πρώτη φορά το 1995.

«Ήμουν ενθουσιασμένη που θα έπαιζα κάποια τόσο θυμωμένη, πικραμένη και κυνική, γιατί ως παιδί ηθοποιός με μακριά ξανθά μαλλιά, πάντα έπαιζα γλυκούς, χαριτωμένους, hippie χαρακτήρες» είχε δηλώσει η Nixon. Το μόνο πρόβλημα, τελικά, ήταν το χρώμα μαλλιών της ηθοποιού, αφού οι παραγωγοί δεν ήθελαν να είναι όλες οι πρωταγωνίστριες ξανθιές. Η Nixon συμφώνησε να βάψει τα μαλλιά της κόκκινα και έτσι δημιουργήθηκε η Miranda.

Invision/AP / John Salangsang

Έχοντας εμπλουτίσει το βιογραφικό της με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα «General Hospital», «Melrose Place» και «Seinfeld», η Kristin Davis έψαχνε για τον ρόλο που θα της έδινε την πολυπόθητη επαγγελματική σταθερότητα, κάτι τελικά που θα ερχόταν με τον ρόλο της ανέμελης ντίλερ τέχνης Charlotte York. Ο Star είχε εντυπωσιαστεί από το καλλιτεχνικό εύρος της Davis και (βλέποντας την Parker να έχει ενδοιασμούς) της έστειλε το σενάριο, για τον ρόλο της Carrie.

Στο σενάριο υπήρχε η σημείωση πως ο χαρακτήρας «έχει το κορμί της Heather Locklear και το μυαλό της Dorothy Parker», κάτι το οποίο φόβισε την Davis. Αντίθετα θεωρούσε πιο ενδιαφέρον τον χαρακτήρα της Charlotte κάτι με το οποίο διαφωνούσαν οι εκπρόσωποί της. Τελικά οι παραγωγοί δέχτηκαν να της δώσουν τον συγκεκριμένο ρόλο, με την προειδοποίηση ότι ο χαρακτήρας της μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστικός. Η ίδια συμφώνησε, αφού την ενδιέφερε ο ρόλος, ο οποίος τελικά έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της τηλεοπτικής παρέας.

Shutterstock

Όπως στην περίπτωση της Sarah Jessica Parker, έτσι και η Kim Cattrall είχε σοβαρούς ενδοιασμούς για τη σειρά. Σε αντίθεση όμως με την Parker, η Cattrall αρνήθηκε την πρόταση των παραγωγών του HBO. Η ίδια δεν είχε την υπομονή να διαβάσει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Candace Bushnell, ενώ θεωρούσε ότι ο χαρακτήρας της Samantha Jones δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή μέλλον. Παράλληλα, ένιωθε αμήχανα στην προοπτική να παίξει έναν τόσο σεξουαλικό χαρακτήρα στην ηλικία της (ήταν 41 ετών τότε) και έψαχνε για κάτι διαφορετικό.

Έτσι λοιπόν οι παραγωγοί στράφηκαν στην Lou Thornton για το ρόλο της Samantha, η οποία όμως δεν έπεισε τον Darren Star με την ερμηνεία της. Ο Star τότε επέστρεψε στην Cattrall, λέγοντάς της πως θεωρεί τη σειρά «κάτι ξεχωριστό» και προσφέροντάς της τη δυνατότητα να έχει λόγο στην εξέλιξη του χαρακτήρα. Η αμεσότητα και η ειλικρίνεια του παραγωγού εντυπωσίασαν την ηθοποιό και αποδέχτηκε την πρόταση του HBO την ίδια μέρα. Μήπως να ξαναδούμε τη σειρά τώρα που ξέρουμε πώς ξεκίνησαν όλα;