Ο Ryan Reynolds μιλά ανοιχτά για την αγχώδη διαταραχή που αντιμετωπίζει

ryan-reynolds Victoria Will
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο «Deadpool» αποκάλυψε πώς αντιμετωπίζει «τον φόβο και την ναυτία» που τον κυριεύουν πριν από κάθε συνέντευξη.

Ο Μάιος είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία και ο Ryan Reynolds μίλησε ανοιχτά για τον προσωπικό αγώνα που δίνει καθημερινά με το άγχος, σε μια εις βάθος συνέντευξη για τους New York Times. «Έχω άγχος, πάντοτε είχα άγχος. Τόσο κατά τον ανάλαφρο “είμαι αγχωμένος για κάτι” τρόπο, ενώ έχω βρεθεί και στα βάθη του σκοτεινότερου φάσματος, το οποίο δεν είναι διασκεδαστικό» δήλωσε ο Καναδός ηθοποιός.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αντιμετώπιζε το άγχος από την παιδική ηλικία, εν μέρει λόγω του πατέρα του, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός και «μόνιμη πηγή στρες» στο σπίτι του. Ο Reynolds δεν μετανιώνει για τα παιδικά του χρόνια και αγαπά τον πατέρα του (έδωσε άλλωστε το όνομά του, James, στην κόρη του), αλλά λυπάται που δεν τον αντιμετώπισε ευθέως για τη συμπεριφορά του, κάτι το οποίο του στοίχησε. «Έγινα αυτός ο νεαρός, δερμάτινος micromanager» σχολίασε χαρακτηριστικ,ά συμπληρώνοντας πως «όταν στρεσάρεις παιδιά, προκύπτει ένα περίεργο παράδοξο, όπου ξαφνικά αναλαμβάνουν πράγματα που δεν είναι δουλειά τους να διαχειριστούν».

Invision/AP / Victoria Will

Παρά το γεγονός ότι πλέον είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, ακόμα νιώθει «φόβο και ναυτία» πριν από κάθε τηλεοπτική εμφάνιση ή συνέντευξη (ακόμα και στην περίπτωση της συγκεκριμένης, όπως ομολόγησε ο ηθοποιός), ενώ συχνά είναι πεπεισμένος πως μπορεί να πεθάνει. Η μέθοδος που έχει βρει για να αντιμετωπίζει το άγχος του είναι να δίνει συνεντεύξεις υποδυόμενος έναν χαρακτήρα.

«Όταν ανοίξει η αυλαία, ενεργοποιώ αυτόν τον ανόητο άνθρωπο και αυτός αναλαμβάνει και όταν φύγει από το σετ, φεύγεις και εκείνος» εξήγησε ο Reynolds, συμπληρώνοντας: «Αυτός είναι ένας σπουδαίος μηχανισμός άμυνας, εξάλλου αν είναι να πηδήξεις από τον γκρεμό, καλύτερα να πετάξεις». Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης πως χρησιμοποιεί μια εφαρμογή διαλογισμού στο κινητό του για να ηρεμεί, ενώ παράλληλα τόνισε πως η σταθερότητα και η αποφυγή καταχρήσεων έχουν βοηθήσει καταλυτικά στο να βρει την ισορροπία στη ζωή του.