Η πρώτη μουσουλμάνα υπερηρωίδα της Marvel ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη

ms-marvel
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο πρόεδρος της Marvel εξέφρασε τη σιγουριά του για το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ms Marvel.

Η σύγχρονη Ms Marvel, η οποία είναι η πρώτη μουσουλμάνα υπερηρωίδα της Marvel, σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη. Το μεγάλο αφεντικό της Marvel, Kevin Feige, αποκάλυψε στο BBC πως «κάτι υπάρχει στα σκαριά» με τη Ms Marvel, σκορπώντας ενθουσιασμό στους μουσουλμάνους φανς της σειράς κόμικ.

Ο χαρακτήρας της Kamala Khan, η οποία είναι η νέα Ms Marvel, δημιουργήθηκε το 2013 από τους Sana Amanat, Stephen Wacker, G. Willow Wilson και Ian Herring. Η Khan ζει στη Νέα Υόρκη και έχει καταγωγή από το Πακιστάν αλλά εκτός από τους εχθρούς της, έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα στο σπίτι. Ο μεν αδερφός της είναι βαθιά συντηρητικός και η μητέρα της φοβάται πως η κόρη της θα μείνει έγκυος εάν πλησιάσει έναν άνδρς, τη στιγμή που ο πατέρας της την πιέζει να σπουδάσει και να γίνει γιατρός.

Marvel

Οι δυνάμεις της Ms Marvel θυμίζουν αυτές του Reed Richards των Fantastic Four.

Για πολλά χρόνια η Khan παρακολουθούσε τη δράση της Captain Marvel, μέχρι που ανακάλυψε μια μέρα ότι έχει και η ίδια υπερδυνάμεις. Αφού λοιπόν έμαθε πώς να μπορεί να αλλάζει σχήμα και μορφή (έχοντας «κληρονομήσει» γονίδια των Inhumans, της φυλής υπερανθρώπων στο κόσμο της Marvel) φόρεσε τη στολή της και άρχισε να πολεμά το έγκλημα ως Ms Marvel.

Μιλώντας στο BBC, ο Feige σχολίασε πως η σύγχρονη Ms Marvel είναι εμπνευσμένη από τον Captain America και τόνισε πως «σίγουρα κάτι βρίσκεται στα σκαριά» όσον αφορά τη θέση της στο Marvel Cinematic Universe. Το πότε βέβαια θα συμβεί αυτό παραμένει ανοιχτό, αλλά υπάρχει η περίπτωση να κάνει μια πρώτη εμφάνιση στην ταινία της Captain Marvel το 2019, με πρωταγωνίστρια της Brie Larson.