DiCaprio και Spielberg σχεδιάζουν μαζί μια ταινία για τον Ulysses S. Grant

leonardo-dicaprio-steven-spielberg
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΜΑΙΟΥ 2018

O στρατηγός των «Βορείων» που νίκησε τους «Νότιους» στον αμερικάνικο εμφύλιο έγινε 18ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έχουν περάσει περίπου 16 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Leonardo DiCaprio συνεργάστηκε με τον Steven Spielberg, για τις ανάγκες του «Πιάσε με, αν μπορείς» το 2002 και φαίνεται πως οι δύο θα συνεργαστούν ξανά σε μια βιογραφική ταινία για τον Αμερικάνο πρόεδρο και στρατηγό Ulysses S. Grant.

Ο DiCaprio φέρεται να είναι επικεφαλής του project για λογαριασμό της Lionsgate και έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα για την bestseller βιογραφία του Grant που έγραψε ο Ron Chernow. Τη μεταφορά του βιβλίου θα αναλάβει ο David James Kelly. Ο DiCaprio βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Spielberg, ο οποίος δείχνει θετικός στην προοπτική να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά το πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι ο χρόνος. Ο DiCaprio ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του Quentin Tarantino, ενώ ο Spielberg έχει προγραμματίσει να γυρίσει μια νέα ταινία Ιντιάνα Τζόουνς και ένα ριμέικ του «West Side Story».

Wikipedia

O Grant ήταν ο 18ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1869 έως το 1877.

Για τον Spielberg θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξερευνήσει τον αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο και τις επιπτώσεις του, όπως έκανε με το οσκαρικό «Lincoln» το 2012. Ο Grant υπήρξε μια από τις πιο πολύπλοκες προσωπικότητες της πολιτικής ιστορίας των ΗΠΑ, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο ως «αγαπημένος» και έμπιστος στρατηγός του Abraham Lincoln κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Έχοντας σημειώσει σημαντικές νίκες στα πεδία των μαχών εναντίων των «Νοτίων», ο Grant αναρριχήθηκε στην ηγεσία του στρατού των ΗΠΑ και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα. Μετά το τέλος του πολέμου στράφηκε στην πολιτική και κατάφερε να εκλεγεί δύο φορές πρόεδρος της χώρας. Κατά τη διάρκεια της θητείας, η οποία σημαδεύτηκε από διάφορα σκάνδαλα, συνέβαλε σημαντικά στην ανοικοδόμηση των ΗΠΑ, στηρίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών και προσπαθώντας να καταστείλει την Ku Klux Klan.