O Martin Scorsese στρέφει τον φακό του στον Βill Clinton

o-martin-scorsese-strefei-ton-fako-tou-ston-bill-clinton

Φωτογραφία:ΙΜDb. Ο Μartin Scorsese

ΤΡΙΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

O Μartin Scorsese θα σκηνοθετήσει ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton για λογαριασμό του δικτύου ΗΒΟ.

Η ταινία θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χρονικά, από τα παιδικά χρόνια του Clinton στο Arkansas μέχρι τη σημερινές του δραστηριότητες. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Scorsese αποφασίζει να αφήσει τη σκηνοθετική του σφραγίδα σε ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για αμερικανό Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον διάσημο σκηνοθέτη, ο Clinton αποτελεί: «μια εξέχουσα φιγούρα που παραμένει σημαντική φωνή σε διεθνή ζητήματα. O πρόεδρος Clinton συνεχίζει να εξελίσσει τον πολιτικό διάλογο ταυτόχρονα εδώ και στον κόσμο» ενώ πρόσθεσε ότι μέσω μιας σειράς συζητήσεων που είχε με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, ελπίζει να προσφέρει μια πιο «βαθιά γνώση για αυτή την σημαντική φιγούρα».

Αντίστοιχα, οι δηλώσεις του Bill Clinton ήταν ιδιαίτερα θετικές : «είμαι ευχαριστημένος που ο Martin Scorsese και το δίκτυο HBO συμφώνησαν να κάνουν αυτό το φιλμ. Ανυπομονώ να μοιραστώ τη δική μου οπτική για τα χρόνια στα οποία ήμουν πρόεδρος αλλά και για τη δουλειά μου έκτοτε, με το κοινό του ΗΒΟ». Ο Steve Bing, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Scorsese στο ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones «Shine a light» το 2008, εμφανίζεται επίσης ως παραγωγός αυτής της νέας τηλεοπτικής ταινίας.

Σε επίσημη ανακοίνωση του HBO επισημαίνεται: «αυτό το ντοκιμαντέρ υπό την χαρισματική σκηνοθεσία του Martin Scorsese δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για τον Πρόεδρο να συλλογιστεί πάνω στα μυριάδες ζητήματα που προκάλεσαν την προσοχή και το πάθος του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του αλλά και μετά».

Ο Clinton, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, από το 1993 έως το 2001, «πρωταγωνίστησε» σε διάφορες βιογραφικές ταινίες στην τηλεόραση που δεν είχαν επίσημη έγκριση και συνήθως δεν ήταν διόλου κολακευτικές για το πρόσωπό του. Το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τον Clinton είχε τίτλο «Ε! True Hollywood Story: Βill Clinton» και μεγάλο μέρος του περιστρέφονταν γύρω από την διάσημη πλέον φράση του «δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα», όταν είχε αναφερθεί στη Μonica Lewinsky. O Clinton δεν μπορεί παρά να είναι χαρούμενος για το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Scorsese και θα φέρει την έγκρισή του. Ίσως τώρα μπορεί να ελπίζει σε μια αποκατάσταση της τραυματισμένης του εικόνας.