Ο Harvey Weinstein σκοπεύει να παραδοθεί στις αρχές της Νέας Υόρκης

harvey-weinstein Richard Shotwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο πρώην ισχυρός παραγωγός θα αντιμετωπίσει τις πρώτες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Μετά από μήνες ερευνών σε καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, ο πρώην ισχυρός παραγωγός του Χόλυγουντ, Harvey Weinstein, θα παραδοθεί στις αρχές της Νέας Υόρκης την Παρασκευή. Πηγές του Deadline αναφέρουν πως μετά θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Weinstein.

Το άρθρο εξηγεί πως ο Weinstein αρχικά αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για την υπόθεση της ηθοποιού Lucia Evans, η οποία ισχυρίζεται πως το 2004 ο παραγωγός της επιτέθηκε σεξουαλικά. Σύμφωνα με την νομοθεσία της Νέας Υόρκης, το συγκεκριμένο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, σε αντίθεση με πολλές άλλες περιπτώσεις. Έρευνες στις καταγγελίες κατά του Weinstein διεξάγονται παράλληλα στην Καλιφόρνια, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σε άρθρο της η Wall Street Journal σημειώνει πως οι αστυνομικές αρχές φέρονται να είχαν συλλέξει αρκετά στοιχεία ώστε να τον συλλάβουν, αλλά οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν δεν έδωσαν το «πράσινο φως». Δεδομένων των εξελίξεων στην υπόθεση, η καθυστέρηση ενδέχεται να συσχετίζεται με την έναρξη ερευνών από τις ομοσπονδιακές αρχές.