Morgan Freeman: «Δεν κακοποίησα γυναίκες»

morgan-freeman Richard Shotwell
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο βετεράνος ηθοποιός διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε νέα ανακοίνωσή του.

Την περασμένη εβδομάδα, το CNN δημοσίευσε μια έρευνα, όπου οχτώ γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Morgan Freeman. Ο βετεράνος ηθοποιός γρήγορα εξέδωσε μια πρώτη ανακοίνωση, όπου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο βραβευμένος με Όσκαρ, Freeman, υπογράμμισε πως η συμπεριφορά του δε συνιστά σεξουαλική παρενόχληση, αλλά απολογήθηκε για το χιούμορ και τα κομπλιμέντα του. «Δεν είναι σωστό να εξισώνονται τρομακτικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με άστοχα κομπλιμέντα ή χιούμορ» δήλωσε ο ηθοποιός.

«Παραδέχομαι ότι είμαι κάποιος που νιώθει την ανάγκη να κάνει γυναίκες – και άνδρες – να νιώσουν εκτίμηση και άνετα γύρω του. Ως προς αυτό, συχνά προσπαθούσα να αστειευτώ και να κάνω κομπλιμέντα σε γυναίκες, κατά έναν τρόπο το θεωρούσα ανάλαφρο και χιουμοριστικό» τόνισε ο Freeman μέσω του αρθρογράφου των New York Times και stand-up κωμικό, Sopa Den.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως οι προθέσεις του μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρες και για τον λόγο αυτό απολογείται σε όσους ενδέχεται να στεναχώρησε άθελά του. Καταλήγοντας, ο Freeman ισχυρίστηκε: «Δεν δημιούργησα ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Δεν κακοποίησα γυναίκες. Δεν πρόσφερα δουλειά ή προαγωγές με αντάλλαγμα το σεξ. Κάθε υπαινιγμός ότι έκανα κάτι τέτοιο είναι τελείως ψευδής».