Φαίνεται ωραίο το Παρίσι από τις σεζ-λονγκ στην ταράτσα του bios

zazie-dans-le-metro
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Στο πλαίσιο των Sssh! Silent Movies, το bios μας ταξιδεύει στην Πόλη του Φωτός.

Το Sssh! Silent movies, το οπτικοακουστικό πρότζεκτ προβολών και μουσικής ξεκινά και πάλι. Με θεματική Cities in cinema, το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις πόλεις. Η πρώτη ταινία, «Zazie dans le metro», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Raymond Queneau μας μεταφέρει στο Παρίσι.

Παρίσι

Σε ένα σταθμό του μετρό του Παρισιού, ο Gabriel χαιρετά την αδερφή του, Jeanne, που του αφήνει την δεκάχρονη κόρη του, Zazie, για να συναντήσει τον εραστή της. Η Zazie ξεφεύγει από την κηδεμονία του θείου της και αποφασίζει να εξερευνήσει το Παρίσι μόνη της.

Sssh! Silent Movies

Τα Sssh! Silent Movies είναι μια μοναδική θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα με την ωραιότερη θέα. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά. Τα ακουστικά σου επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική! Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Επόμενη προβολή:
Τετάρτη 6 Ιουνίου – Alice in the Cities, Wim Wenders, 1974

Info
Cities in cinema
Τετάρτη 30 Μαΐου - Zazie dans le métro, Louis Malle, 1960
Powered by Sssh! (Silent Sound Show)
Ακουστικά: 2 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.15