Ταινίες της εβδομάδας (31/5/2018)

tully
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο Μάιος μας αποχαιρετά με πλούσιες στιγμές δράματος, σασπένς και περιπέτειας.

«Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία» (Tully)
Η Μάρλο, μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να αλλάξει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.
Σκηνοθεσία: Jason Reitman, Σενάριο: Diablo Cody, Ερμηνεύουν: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass και Ron Livingston.

«Μετά την Καταιγίδα» (Adrift)
Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι Όλντμαν ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Τάμι πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά.
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur, Σενάριο: Aaron Kandell, Jordan Kandell και David Branson Smith, Ερμηνεύουν: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas και Grace Palmer.

«24 Ώρες προθεσμία» (24 Hours To Live)
Ο Τράβις, ένας πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων αγωνίζεται να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας και του γιού του. Ένας παλιός του συνάδελφος τον πλησιάζει και του κάνει μια δελεαστική πρόταση με μεγάλο οικονομικό όφελος. Να αναλάβει μια επικίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού. Ο Τράβις θα δεχθεί την πρόταση αλλά λίγο πριν ολοκληρώσει την αποστολή του θα γίνει αντιληπτός με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από την Ιντερπόλ. Και ενώ νομίζει ότι όλα τελείωσαν ξυπνάει στο τραπέζι μια χειρουργικής αίθουσας.
Σκηνοθεσία: Brian Smrz, Σενάριο: Ron Mita, Jim McClain και Zach Dean, Ερμηνεύουν: Paul Anderson, Ethan Hawke, Rutger Hauer και Liam Cunningham.

«Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία» (Knock)
Ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι. Με περισσή μαεστρία και χειρισμούς, ο Νοκ βρίσκει μια ασθένεια για όλους, πραγματική ή φανταστική. Οι κάτοικοι κατακλύζουν το ιατρείο του, όλοι θέλουν τη διάγνωση που δεν είχαν! Η επιτυχία του προκαλεί τη ζήλεια όμως, ο ιερέας του χωριού δεν αντέχει να βλέπει τους πιστούς να εγκαταλείπουν την εκκλησία για να πάνει στο γιατρό. Δύο ακόμη εμπόδια έχει ο Νοκ μπροστά του: έναν άνθρωπο από το σκοτεινό του παρελθόν και η αγάπη του για ένα κορίτσι.
Σκηνοθεσία: Lorraine Lévy, Σενάριο: Lorraine Lévy και Jules Romains, Ερμηνεύουν: Omar Sy, Alex Lutz, Ana Girardot και Sabine Azéma.

«Η ληστεία» (Money)
Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον Ντανί και τον Ερίκ, δύο παιδικούς φίλους που δουλεύουν στις αποβάθρες της Χάβρης για να βγάλουν τα προς το ζην. Ένα απόγευμα, η Άλεξ, η αδελφή του Ερίκ, παρακολουθεί τυχαία την παράδοση μιας βαλίτσας γεμάτης χαρτονομίσματα κι αποφασίζει να ακολουθήσει τον άντρα που την παρέλαβε μέχρι το σπίτι του. Η Άλεξ πείθει τον Ερίκ και τον Ντανί πως αυτή η βαλίτσα με τα χρήματα μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή, κι έτσι οι τρεις φίλοι παίρνουν την απόφαση να ληστέψουν το σπίτι. Όταν, όμως, φτάνουν εκεί ανακαλύπτουν έναν άντρα που ετοιμάζεται να κρεμαστεί για τον οποίο δε γνωρίζουν τίποτα: ούτε ποιoς, ούτε πόσο σημαντικός είναι. Τότε θα ξεκινήσει ένα αδυσώπητο κυνηγητό που θα μετατρέψει τη νύχτα τους σε κόλαση.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Géla Babluani, Ερμηνεύουν: George Babluani, Vincent Rottiers, Charlotte Van Bervesseles και Louis-Do de Lencquesaing.

«1945»
Κάποια ζεστή ημέρα του Αυγούστου του 1945, κι ενώ οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού είναι αφοσιωμένοι στην προετοιμασία για το γάμο του γιου του τοπικού ιερέα, καταφθάνουν στον σταθμό των τρένων δύο Ορθόδοξοι Εβραίοι κουβαλώντας κάποια μυστηριώδη δέματα. Οι χωρικοί τρέμουν στην ιδέα πως πρόκειται για επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα διεκδικήσουν τη χαμένη τους περιουσία.
Σκηνοθεσία: Ferenc Török, Σενάριο: Gábor T. Szántó και Ferenc Török, Ερμηνεύουν: Péter Rudolf, Bence Tasnádi, Tamás Szabó και Jancsi Dóra Sztarenki.

«Η συμμορία των πέντε» (The Ladykillers)
Μια παρέα πέντε απατεώνων έχει βάλει στόχο ληστέψει την τράπεζα σε μια ήσυχη πόλη, όπου νοικιάζουν δωμάτια από μια ανυποψίαστη υπερήλικη. Οι επίδοξοι κλέφτες – οι οποίοι προσποιούνται πως είναι μουσικοί – αποφασίζουν να σκοτώσουν την σπιτονοικοκυρά τους, αλλά αντιμετωπίζουν το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, για να λάβουν τελικά αυτό που τους αξίζει.
Σκηνοθεσία: Alexander Mackendrick, Σενάριο: William Rose και Jimmy O'Connor, Ερμηνεύουν: Alec Guinness, Cecil Parker, Peter Sellers και Katie Johnson.

«Ο δολοφόνος της νύχτας»
Ένα αγωνιώδες, κλειστοφοβικό φιλμ-νουάρ βασισμένο σε πραγματική ιστορία, που εκτυλίσσεται γύρω από τη δολοφονία ενός αστυνομικού και τις προσπάθειες του αστυνομικού σώματος του Λος Άντζελες να συλλάβει τον ψυχρό, αδίστακτο και πανέξυπνο δολοφόνο του. Εκείνος δεν αφήνει ίχνη ντροπιάζοντας τους ντετέκτιβς με την ικανότητά του να μένει αφανής.Ο σκηνοθέτης επιλέγει ένα ύφος ντοκυμαντέρ με αφήγηση της ιστορίας, επιλογή που εντείνει την αγωνία στον θεατή. Το ανεξιχνίαστο έγκλημα, σε συνδυασμό με την καλά δομημένη αστυνομική ιστορία, δημιουργεί ένα λαβυρινθώδες αριστούργημα που κόβει την ανάσα.
Σκηνοθεσία: Αlfred L. Werker, Σενάριο: John C. Higgins και Crane Wilbur, Ερμηνεύουν: Richard Basehart, Scott Brady, Roy Roberts και Whit Bissel.