Anne Hathaway: «Έχω νιώσει ντροπή και ταπείνωση»

anne-hathaway Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η χολιγουντιανή σταρ μίλησε ανοιχτά για το body shaming και την ενασχόληση της με το κίνημα Time’s Up.

Η Anne Hathaway αναφέρθηκε στο φαινόμενο του body shaming, δηλαδή τα επικριτικά και συχνά εξευτελιστικά σχόλια για την εμφάνιση και το σώμα ενός ανθρώπου, ενώ αποκάλυψε πως έχει νιώσει «ντροπή και ταπεινωμένη» στο παρελθόν. Αφορμή για τις αναφορές τις ηθοποιού ήταν μια ανάρτηση στο Instagram, όπου δήλωσε ότι παίρνει βάρος στο πλαίσιο ενός ρόλου ώστε να προλάβει τις ενδεχόμενες φήμες εγκυμοσύνης.

«Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τις φήμες για εγκυμοσύνη. Το βρίσκω περίεργο που υπάρχει αυτή η καταιγίδα που πρέπει να περάσω» σχολίασε η Hathaway , συμπληρώνοντας πως «για διάφορους λόγους» έχει νιώσει ντροπή και ταπείνωση. Στη συνέχεια η πολυβραβευμένη ηθοποιός αναφέρθηκε στην ενασχόλησή της με το κίνημα Time’s Up και τις προσωπικές εμπειρίες της με την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο εργασίας της.

Warner Bros.

Η Anne Hathaway πρωταγωνιστεί στην «Συμμορία των 8» που κυκλοφορεί στις 21 Ιουνίου.

«Στα 20 χρόνια καριέρας είχα ορισμένες πολύ κακές εμπειρίες, αλλά και πολλές εξαιρετικές – με άτομα των δύο φύλων. Αν και δεν προσεγγίζουν καν τις φρικτές ιστορίες που έχουν μοιραστεί άλλοι τους πρόσφατους μήνες, είχα αρνητικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, ορισμένες σεξουαλικής φύσης. Ορισμένες ήταν στην αρχή της καριέρας μου, ορισμένες είναι πιο πρόσφατες – όλες είναι απαράδεκτες» υπογράμμισε η Hathaway.

Αυτό που ουσιαστικά έκανε την ηθοποιό να λάβει δράση ώστε να αποτελέσει κομμάτι ενός κινήματος για αλλαγή, είναι το ότι ως «35χρονη cisgender γυναίκα» έχει βιώσει «την καθημερινή, καταχρηστική ανισορροπία του κόσμου». Καταλήγοντας, η Hathaway τόνισε πως στόχος είναι να προστατέψει «άλλους από το να περάσουν τα χειρότερα».