Το σκάνδαλο Weinstein έμπνευση για ταινία τρόμου

brian-de-palma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Brian De Palma, σχολίασε πως πλέον είναι αδύνατον να γυριστούν «σοβαρές ταινίες» στο Χόλυγουντ.

Το πολύκροτο σκάνδαλο για τη συμπεριφορά του πρώην ισχυρού παραγωγού στο Χόλυγουν,τ Harvey Weinstein, έχει αποτελέσει αφορμή για μια δημόσια συζήτηση πάνω στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο εργασίας. Ο Weinstein συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και οι έρευνες στις καταγγελίες εναντίον του συνεχίζονται. Εκτός από ένα ντοκιμαντέρ του BBC πάνω στο σκάνδαλο, η περίπτωση του Harvey Weinstein θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας νέας ταινίας που ετοιμάζει ο Brian De Palma.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien για το έργο του και την γενικότερη κατάσταση στο Χόλυγουντ, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατον πλέον να γυριστεί μια «σοβαρή ταινία». Η δήλωση όμως με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για του θαυμαστές που πολυβραβευμένου σκηνοθέτη είναι πως το σκάνδαλο Weinstein τον έχει εμπνεύσει για το σενάριο της επόμενης ταινίας τρόμου που ετοιμάζει.

Invision/AP / Al Powers

Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας τρόμου που ετοιμάζει ο Brian De Palma θα είναι εμπνευσμένος από τον Harvey Weinstein.

«Γράφω μια ταινία για ένα σκάνδαλο, ένα project για το οποίο συζητάω με κάποιον Γάλλο παραγωγό. Ο χαρακτήρας μου δε θα λέγεται Harvey Weinstein, αλλά θα είναι ταινία τρόμου με έναν που διαπράττει σεξουαλικές επιθέσεις και θα διαδραματίζεται στη βιομηχανία του κινηματογράφου» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια ο De Palma δεν έκρυψε την πικρία του για τη νέα του ταινία, «Domino», όπου πρωταγωνιστούν ο Guy Pearce καθώς και οι Nikolaj Coster-Waldau και Carice van Houten του «Game Of Thrones». Ο σκηνοθέτης τόνισε πως η παραγωγή ήταν μια «φρικτή εμπειρία» καθώς το μπάτζετ δεν έφτανε, ορισμένοι συνεργάτες του δεν πληρώθηκαν και ο παραγωγός του έλεγε ψέματα. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την αβεβαιότητα για το εάν η συγκεκριμένη ταινία θα προβληθεί ποτέ.

Τέλος, ο De Palma δεν έλλειψε να εκφράσει την αγανάκτησή του με τις πρόσφατες ταινίες υπερηρώων, αφού θεωρεί η εμπορική επιτυχία τους έχουν καταστήσει αδύνατο να γυρίσει κανείς μια «σοβαρή ταινία» στο Χόλυγουντ. Όπως τόνισε στη συνέχεια, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις μεγάλες παραγωγές λόγω του «μηχανισμού των μεγάλων στούντιο». Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα συνεργαζόταν με το Netflix, το οποίο έχει τη φήμη ότι δίνει απόλυτη ελευθερία στου δημιουργούς, ο σκηνοθέτης απάντησε θετικά, με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει μια «μεγάλη οθόνη».