Η «Ξανθιά» Reese Witherspoon εκδικείται για τρίτη φορά

legally-blonde-reese-witherspoon
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Μετά από 15 χρόνια απουσίας, η Elle Woods επιστρέφει στις δικαστικές αίθουσες και τη μεγάλη οθόνη.

Μετά από μια σειρά δραματικών ρόλων, η βραβευμένη με Όσκαρ, Reese Witherspoon, αναμένεται να επιστρέψει σε έναν από τους ρόλους που την έκανε παγκοσμίως γνωστή, αυτόn της Elle Woods στην «Εκδίκηση της ξανθιάς». Η Witherspoon φέρεται να έχει συμφωνήσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στην τρίτη ταινία της σειράς.

Το Deadline αναφέρει πως στόχος των παραγωγών της MGM είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις σεναριογράφους της πρώτης ταινίας, Kirsten Smith και Karen McCullah. Η υπόθεση παραμένει μυστικό, αλλά, όπως έχει διαρρεύσει, θα υπάρχουν αναφορές στις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του θεάματος και την ευρύτερη δημόσια συζήτηση πάνω στις σχέσεις των φύλων.

Η πρώτη ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Robert Luketic το 2001, ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα της Amanda Brown και αφηγείται την ιστορία μιας παρεξηγημένη δημοφιλούς φοιτήτριας η οποία αποφασίζει να αφήσει το στίγμα της στον χώρο της νομικής. Η ρομαντική κωμωδία είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία και προτάθηκε για δύο Χρυσές Σφαίρες, καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Witherspoon.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, ακολούθησε η πρώτη συνέχεια στην «Εκδίκηση της ξανθιάς», αυτή τη φορά με τον Charles Herman-Wurmfeld στη σκηνοθεσία, σε σενάριο των Eve Ahlert, Dennis Drake και Kate Kondell. Εκτός της Witherspoon, στον πρωταγωνιστικό ρόλο επέστρεψαν η Jennifer Coolidge και ο Luke Wilson από την πρώτη ταινία, ενώ στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Sally Field, Regina King και Bruce McGill. Όπως συνηθίζεται να συμβαίνει στα σίκουελ, η ταινία σημείωσε μεν επιτυχία στο διεθνή box office, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες κοινού και κριτικών.