Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες

oi-kaluteres-xristougenniatikes-tainies

Πηγή φωτογραφιών:ΙΜDb.

ΤΡΙΤΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Λίγο το κρύο, λίγο η οικογενειακή ατμόσφαιρα, τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για ταινίες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες; Και για όσους τα βρίσκουν γλυκανάλατα, το click@Life, συγκέντρωσε και τις καλύτερες «γιορτινές» ταινίες τρόμου...

Αγάπη είναι… (Love actually)

Ίσως η πιο χριστουγεννιάτικη ταινία των τελευταίων χρόνων, το σπονδυλωτό φιλμ του Richard Curtis, ταιριάζει απόλυτα στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: η ερωτική εξομολόγηση του Andrew Lincoln στην πόρτα της Keira Knightley ενώ ακούγονται τα κάλαντα.

O Αϊ Βασίλης είναι λέρα (Bad Santa)

Ο Billie Bob Thornton, είναι ο Willie T. Stokes, ένας μικροαπατεώνας που πιάνει δουλειά σε ένα πολυκατάστημα, ως Άγιος Βασίλης. Γρήγορα όμως γίνεται προφανές ότι πρόκειται για τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο για το συγκεκριμένο πόστο. Ή μήπως όχι;

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Willie, μετανιωμένος με τη συμπεριφορά του, τρέχει, ξεφεύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν, μόνο και μόνο για να παραδώσει σε ένα παιδί το χριστουγεννιάτικο δώρο του.

Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël)

Η ιστορία που θέλει τους αντίπαλους στρατιώτες (Γερμανούς, Γάλλους, Σκωτσέζους) στα χαρακώματα, να κάνουν προσωρινή ανακωχή, ανήμερα τα Χριστούγεννα για να γιορτάσουν μαζί.

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Γερμανός στρατιώτης Sprink τραγουδάει το «Άγια νύχτα» ενώ ένας Σκοτσέζος τον συνοδεύει με τη γκάιντα.

Μόνος στο σπίτι (Home Alone)

Όταν η οικογένεια Μακάλιστερ θα ξεχάσει τον νεαρότερο γιο στο σπίτι, φεύγοντας για διακοπές, ο μικρός Κέβιν καλείται να αντιμετωπίσει δύο πεισματάρηδες αλλά αφελείς ληστές που νομίζουν ότι το σπίτι είναι άδειο.

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Το συγκρότημα The Kenosha Kickers προσφέρεται να γυρίσει οδικώς τη μητέρα στο σπίτι, καθώς λόγω κακοκαιρίας δεν γίνονται πτήσεις, προκειμένου να περάσει τα Χριστούγεννα με το γιο της.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει (Die Hard)

Παραμονή Χριστουγέννων, και ένα πάρτι διακόπτεται από μια συμμορία τρομοκρατών; Ποιος θα σώσει την κατάσταση; Μα φυσικά ο αστυνομικός John McClane (Bruce Willis), του οποίου η γυναίκα, μαζί με άλλους καλεσμένους, κρατείται όμηρος.

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: ο John McClane ζητά από τον σοφέρ της λιμουζίνας, που ακούει ραπ μουσική, να την αλλάξει σε χριστουγεννιάτικη.

The elf

O κωμικός Will Ferrell έγινε ευρέως γνωστός χάρη στην ταινία αυτή. Υποδύεται τον Buddy, που μεγάλωσε με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, αλλά όταν ανακαλύπτει ότι είναι άνθρωπος ξεκινά την αναζήτηση του πατέρα του.

Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η Νέα Υόρκη τραγουδά το «Santa Claus is coming to town», προκειμένου να επανέλθει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, που θα «φορτίσει» το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.

Τα Χριστούγεννα όμως δεν είναι μόνο γλυκές, οικογενειακές ταινίες. Ήδη από το 1945, εγκαινιάστηκε το είδος του γιορτινού τρόμου με την ταινία «Dead of Night». Ας δούμε τις γνωστότερες.

Gremlins

Μην τα εκθέτεις σε δυνατό φως, μην τα βρέξεις και το βασικότερο, ποτέ μα ποτέ μην τα ταΐσεις μετά τα μεσάνυχτα! Αυτές είναι οι μοναδικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιόκτητης αυτού του όμορφου εξωτικού πλάσματος, αλλά τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Silent Night, Deadly Night

Ο δολοφόνος είναι ντυμένος σαν τον Άγιο Βασίλη, αιμοδιψής σαν τον Jason και συνεπής στο γιορτινό ραντεβού του σαν τον Michael Myers (Halloween).

Black Christmas

Αρχικά γυρισμένη το 1975, η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός μανιακού δολοφόνου που τα Χριστούγεννα αποφασίζει να ξεκληρίσει μια γυναικεία πανεπιστημιακή αδελφότητα. Η έλλειψη έμπνευσης οδήγησε σε ένα, αποτυχημένο, remake του φιλμ το 2006.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το γοτθικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι- μιούζικαλ των Burton και Selick. Ο σκελετός Jack Skellington ανακαλύπτει τα Χριστούγεννα και θέλει να τα προσαρμόσει στο Halloween. Μια ταινία για όλες τις ηλικίες με τα πιο πιασάρικα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Εμείς ήδη τραγουδάμε το What's this?…

ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΚΛΗ