Jumanji: 3 λόγοι για να περιηγηθείτε οικογενειακώς στην ψηφιακή ζούγκλα της επιβίωσης

Jumanji-welcome-to-the-Jungle-2017
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
VodafoneTV

Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα, μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, (για την ακρίβεια πρόκειται για τις εμπορικότερες ταινίες της Sony Pictures), μια περιπέτεια που συνδυάζει το άγριο τοπίο της ζούγκλας με το γοητευτικό περιβάλλον ενός video game και έφηβους ήρωες παγιδευμένους στα σώματα ενήλικων avatar.

Η ταινία έρχεται να προστεθεί - και μάλιστα ψηλά - από το Vodafone TV και on demand στη λίστα των θεαμάτων που εκτοξεύσουν την…οικογενειακή αδρεναλίνη, κρατώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων σταθερά στα ύψη.

Η νέα βερσιόν της σχεδόν κλασικής πια ταινίας του 1995 με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς τοποθετείται χρονικά στο σήμερα και αντί να εστιάσει σε μία κεντρική φιγούρα φέρνει στην παρτίδα του παιχνιδιού τέσσερις πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες.

Οι μαθητές της ιστορίας συναντιούνται στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, όπου κατέληξαν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- στην εφηβεία είναι άλλωστε, δεν χρειάζονται και πολλούς λόγους. Μέσω όμως των παρατυπιών τους αυτών στον χώρο του σχολείου, επιτυγχάνεται μια σύντομη παρουσίαση των χαρακτήρων και των μεταξύ τους διαφορών- ο κουλ αθλητής και δημοφιλής στα κορίτσια, Fridge, ο ντροπαλός, έξυπνος και καθόλου αθλητικός τύπος, Spencer, η όμορφη ντίβα του σχολείου που ασχολείται μόνο με την εικόνα της και το Instagram, Bethany και το αντίθετό της, η πανέξυπνη με αντικοινωνική συμπεριφορά και απέχθεια στη γυμναστική, Martha. 

Η τιμωρία τους, ας την ονομάσουμε κοινωνική εργασία, πολύ σύντομα μετατρέπεται σε δοκιμασία γιατί, αφού βρουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι, αποφασίζουν να παίξουν. Το παιχνίδι τούς «ρουφάει» σε έναν κόσμο μαγικό όπου έχοντας 3 ζωές πρέπει να παίξουν στο ψηφιακό παιχνίδι επιβίωσης και να τερματίσουν για να καταφέρουν να επιστρέψουν στην πραγματική τους ζωή.

Δεν ακούγεται ενδιαφέρον; Και πού να δείτε πώς όλα τα παραπάνω στήνονται και μπλέκονται μεταξύ τους σκηνοθετικά. Πάρτε θέση στην τηλεόραση, επιλέξτε την ταινία από το Vodafone TV, χαμηλώστε τα φώτα και η δράση ξεκινά!

Ποια στοιχεία κάνουν το Jumanji μια καλή οικογενειακή ταινία περιπέτειας

1. «Μιλάει» με σύγχρονους όρους
 Οι δημιουργοί της ταινίας, ορμώμενοι από την τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο του εμπορικού σινεμά, φτιάχνουν το σίκουελ μιας παλιάς ταινίας που θα νόμιζες πως αναβλύζει νοσταλγία. Το παλιό κι αγαπημένο Jumanji όμως ανανεώνεται και γράφεται με «σύγχρονο μελάνι» γιατί δεν έχει σκοπό να απευθυνθεί μόνο στους παλιότερους που θέλουν να δουν τη νοσταλγική του εκδοχή αλλά και στους νεότερους που θέλουν να απολαύσουν τη νέα ταινία Jumanji. Γι' αυτό το λόγο βλέπουμε αφενός την εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία - με κορυφαία τη Bethany που δεν κάνει στιγμή χωρίς το κινητό της- και ταυτόχρονα, σεναριακά μιλώντας, το πώς εγκαταλείπεται η ορίτζιναλ εκδοχή του επιτραπέζιου παιχνιδιού και υιοθετείται η ψηφιακή περιπέτεια μέσω του video game. Αυτό ακριβώς το video game δίνει την ευκαιρία στην ταινία να αποκτήσει μια μορφή πρωτοτυπίας μέσω της αλλαγής σωμάτων που βιώνουν οι ήρωες όταν μπαίνουν στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

2. Είναι διασκεδαστικό
Η αλλαγή σωμάτων, εκτός από πρωτοτυπία, καλλιεργεί το διασκεδαστικό στοιχείο στην προβλεπόμενη κατά τα άλλα εξέλιξη της ιστορίας. Οι έφηβοι μεταμορφώνονται στα avatar που έχουν επιλέξει και η ξεκάθαρη αναντιστοιχία μεταξύ της πραγματικής παρουσίας των ηρώων, και κυρίως της σωματικής τους διάπλασης, με την εμφάνισή τους στο παιχνίδι γίνεται η αφορμή για το χιουμοριστικό κλίμα της ταινίας. Έτσι βλέπουμε τον ψηλό και γυμνασμένο Fridge να γίνεται ο κοντός, αργός και με «δυσανεξία» στα κέηκ Kevin Hart. Ο ντροπαλός Spencer παίρνει τη μορφή του μυώδη Dwayne Johnson. Ατρόμητος στην όψη, που τρέμει η καρδούλα του όμως στην πραγματικότητα. Η όμορφη Bethany μεταμορφώνεται ίσως στον χειρότερο εφιάλτης της, τον Jack Black με τον εντελώς διαφορετικό σωματότυπο, δημιουργώντας την καλύτερη αντίθεση με τις πιο πετυχημένες, από άποψη χιούμορ, στιγμές στη διάρκεια της ταινίας. Τέλος, η έξυπνη Martha γίνεται η Karen Gillan, μια σέξι με ελάχιστα ρούχα Lara Croft- βασίλισσα του χορού.

3. Προωθείται το ομαδικό πνεύμα
Βάζοντας στο σενάριο διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες, οι οποίοι επιπλέον είναι σε κάποια σύγχυση, δεν τους έχουν βρει και λίγα άλλωστε, οι δημιουργοί της ταινίας καταφέρνουν να περάσουν το μήνυμα της ομαδικότητας. Οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί, κάποιοι δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, ή καλύτερα δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλο. Όμως είναι όλοι μαζί σε μια περίεργη κατάσταση και για να βγουν από εκεί πρέπει να συνεργαστούν στενά και να αναπτύξουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ο τερματισμός του παιχνιδιού δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου, γι' αυτό και ο καθένας έχει τα δυνατά του σημεία με τα οποία βοηθάει ολόκληρη την ομάδα. Κάποια βήματα γίνονται ατομικά, κάποια από κοινού, στο τέλος όμως όλοι μαζί θα κατακτήσουν στο ζητούμενο. Που τελικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια δυνατή φιλία.

Είστε έτοιμοι για έντονες στιγμές γέλιου και συγκίνησης; Το Vodafone TV είναι πανέτοιμο, και η ταινία είναι στη διάθεσή σας τη στιγμή που το θέλετε. Και αν μετά, αποζητάτε ακόμη περισσότερες στιγμές για όλη την οικογένεια ή για μια βραδιά με φίλους των παιδιών (οι κινηματογραφικές προβολές κατ’ οίκον με φιλαράκια πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά), επιλέξτε το Coco και δείτε τον φιλόδοξο μουσικό Μιγκέλ αντιμέτωπο με την απαγόρευση της μουσικής από τους δικούς του. Τι μηχανορραφίες θα σκαρφιστεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Ή μήπως να προσκαλέσουμε σπίτι τα θρυλικά Minions, τα Muppets ή…Τα μυαλά που κουβαλάς;

Πάμε για οικογενειακή συνάθροιση στο σαλόνι;