Επιστροφή του Eddie Murphy στους δραματικούς ρόλους μέσω Netflix

eddie-murphy Andy Kropa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία για τη ζωή του καλτ blaxploitation κωμικού και μουσικού, Rudy Ray Moore.

Ο Eddie Murphy είναι γνωστός κυρίως για τις ερμηνείες του σε κωμικές ταινίες τη δεκαετία του 1980 και 1990, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πειραματιστεί με πιο δραματικούς ρόλους. Ο επόμενος πρωταγωνιστικό ρόλος του θα είναι σε μια ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix, για τη ζωή του καλτ κωμικού, μουσικού και ηθοποιού, Rudy Ray Moore.

Το σενάριο της βιογραφικής ταινίας με τον Murphy – η οποία δεν έχει ακόμα τίτλο – έχουν επιμεληθεί οι έμπειροι βιογράφοι Scott Alexander και Larry Karaszewski, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Craig Brewer. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα κάνει την πρεμιέρα της στην διαδικτυακή πλατφόρμα στο τέλος της χρονιάς ή το 2019.

Η ιστορία του Moore ξεκινά σε ένα δισκάδικο του Χόλυγουντ της δεκαετίας του 1970. Όσο ο Moore εργαζόταν εκεί, άκουγε τις απίθανες και εξωφρενικές ιστορίες ενός μαστροπού και απατεώνα ονόματι Dolemite. Ο Moore εμπνεύστηκε από τις ιστορίες και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε κλαμπ υποδυόμενος μια «εμπλουτισμένη» καρικατούρα του Dolemite. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και άρχισε να βγάζει δίσκους με το stand-up του όπου συνδύαζε το φλεγματικό χιούμορ του με αναφορές στη πραγματικότητα των αμερικάνικων γκέτο.

Παρά το γεγονός ότι το υλικό του Moore ήταν ακραίο και δεν διαφημιζόταν σε μεγάλα καταστήματα, οι δίσκοι του σημείωσαν τεράστια underground επιτυχία και το 1975 κατάφερε να χρηματοδοτήσει την κλασική blaxploitation ταινία «Dolemite». Εκεί ο Moore έπαιζε τον ρόλο ενός νταβατζή από το γκέτο που ξέρει άριστο kung fu και αποφασίζει να τα βάλει με το σύστημα. Ακολούθησαν τρεις συνέχειες, το 1976, το 1999 και το 2002, ενώ έπαιξε και σειρά άλλων blaxploitation ταινιών όπως το «The Monkey Hu$tle» και το «Disco Godfather».

Ο χαρακτήρας που δημιούργησε ο Moore αποτέλεσε τεράστια έμπνευση στον χώρο της hip hop, με τον Snoop Dogg να ομολογεί πως «χωρίς τον Rudy Ray Moore, δεν θα υπήρχει κανένας Snoop Dogg». Ο Moore πέθανε το 2008 στην ηλικία των 81 ετών.