Νέα ταινία της Julia Roberts

Julia-roberts
ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η χολιγουντιανή σταρ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του bestseller, «Little Bee».

Μετά τη σειρά «Homecoming», η Julia Roberts θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Amazon στην κινηματογραφική μεταφορά του bestseller μυθιστορήματος «Little Bee» που έγραψε ο Chris Cleave το 2008. Σκηνοθέτης της δραματικής ταινίας που θα κυκλοφορήσει μέσω των Amazon Studios φημολογείται πως θα είναι η Ritesh Batra, ενώ το σενάριο θα γράψει η ηθοποιός και συγγραφέας, Kathleen Robertson.

Το «Little Bee» αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από τη Νιγηρία – την Little Bee – και μιας συντάκτριας βρετανικού περιοδικού, οι οποίες συναντιούνται κατά τη διάρκεια των συρράξεων για τον έλεγχο του πετρελαίου στο δέλτα του Νίγηρα.  Μετά από χρόνια, οι δύο ενώνονται στην Αγγλία. Το βιβλίο στοχεύει να ρίξει φως στο καυτό ζήτημα της μετανάστευσης, της βρετανικής αποικιοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης, της πολιτικής βίας και της προσωπικής ευθύνης.

Η Nicole Kidman βρισκόταν σε συζητήσεις για μια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου από το BBC στα τέλη του 2010.

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα για τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Cleave. Στα τέλη του 2010, το BBC απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα και είχε προσεγγίσει την Nicole Kidman για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο. Η Kidman ενθουσιάστηκε με την ιστορία και μάλιστα ανυπομονούσε να παίξει στην ταινία ενώ είχε συμφωνήσει να εκτελέσει χρέη παραγωγού, αλλά τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε.