Τα σενάρια του «Game of Thrones» καταστρέφονται μετά τα γυρίσματα

game-of-thrones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Τα spoiler και οι διαρροές έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς του HBO σε νέα μέτρα που θυμίζουν τις «Επικίνδυνες Αποστολές».

Παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο έβδομος κύκλος του «Game of Thrones», οι παραγωγοί της επικής σειράς φαντασίας αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από χάκερ. Έτσι, θέλοντας να αποφύγουν τα spoiler και τις διαρροές, τα ψηφιακά σενάρια του όγδοου κύκλου που έχουν δοθεί στους ηθοποιούς «εξαφανίζονται» μόλις ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

Η αποκάλυψη της τεχνολογικής εξέλιξης στα μέτρα ασφαλείας του ΗΒΟ έγινε μέσω συνέντευξης του Nikolaj Coster-Waldau, ο οποίος υποδύεται τον Jaime Lannister. «Είναι πάρα, πάρα πολύ αυστηροί. Όταν έχουμε γυρίσει μια σκηνή, το σενάριο απλά εξαφανίζεται», δήλωσε ο Δανός ηθοποιός, σχολιάζοντας πως η διαδικασία θυμίζει τις «Επικίνδυνες Αποστολές».

Το πρόβλημα των spoiler και των διαρροών είναι μεν διαχρονικό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα πιο έντονα λόγω του διαδικτύου. Αδυνατώντας να βάλουν έναν περιορισμό στη διάδοση των spoiler μέσω του διαδικτύου, πολλά στούντιο έχουν βρει νέες μεθόδους πρόληψης.

Η Disney, για παράδειγμα, τυπώνει τα σενάρια των ταινιών της σε σκούρο κόκκινο χαρτί, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατη τη φωτοτύπωσή τους. Στην περίπτωση του «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» οι παραγωγοί κατέστρεφαν όλα τα σενάρια στο τέλος κάθε μέρας γυρισμάτων.