Christopher Nolan: ο Superman είναι πιο δύσκολος από τον Batman

christopher-nolan-o-superman-einai-pio-duskolos-apo-ton-batman-superman-einai-pio-duskolos-apo-ton-batman

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

O Christopher Nolan θεωρεί ότι ο Superman παρουσιάζει μεγαλύτερες δυσκολίες για έναν κινηματογραφιστή από ό,τι ο Batman.

Ο Christopher Nolan o σκηνοθέτης των blockbuster ταινιών του «Σκοτεινού Ιππότη» , έχοντας κερδίσει τα εύσημα για τη συμβολή του στην κινηματογραφική μυθολογία του Batman, βρίσκεται τώρα πίσω από μια ακόμη φιλόδοξη περιπέτεια: την ταινία «Man of steel» που μας συστήνει εκ νέου τον Superman, με τις ευλογίες της Warner Bros. O Nolan, αυτή τη φορά κινεί τα νήματα ως ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Zack Snyder.

Aναφερόμενος στον συνάδελφο και συνεργάτη του, ο Nolan δεν φείδεται επαίνων: « ο Zack ήταν ο ιδανικός για να αναλάβει την ταινία. Είναι απίστευτα ικανός στο να δημιουργεί ένα συνεκτικό, ενιαίο σύμπαν-είτε πρόκειται για ένα πολύ στυλιζαρισμένο κόσμο όπως στην ταινία 300, είτε πρόκειται για κάτι περισσότερο απαιτητικό και ποικίλο, όπως αυτό που είχαμε κάνει με την ταινία Watchmen. Mε την πιο ειλικρινή μου εκτίμηση το να αναλαμβάνεις τον Superman και να δημιουργείς τον κόσμο του είναι πολύ πιο δύσκολο από το να δημιουργείς το περιβάλλον του Σκοτεινού Ιππότη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολυαναμενόμενη περιπέτεια βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και ο Zack Snyder καταπιάνεται με τις κρίσιμες λεπτομέρειες που προσδίδουν το ιδιαίτερο στίγμα και την αισθητική της ταινίας. Τα τελικά στάδια παραγωγής αποδείχτηκαν περισσότερο χρονοβόρα από ό,τι ανέμεναν οι συντελεστές, καθώς «σε αντίθεση με τον Batman, ο Superman πετάει», όπως εξήγησε ο Nolan. «Στην πραγματικότητα αισθάνομαι ενοχές μιλώντας για αυτό γιατί κάθομαι εδώ χωρίς να έχω να κάνω τίποτα για την ταινία. Προσπάθησα να είμαι όσο υποστηρικτικός μπορούσα και είμαι απλώς κατάπληκτος από ό, τι κάνει ο Zack. Δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να ξέρω πώς να το κάνω», πρόσθεσε ο ίδιος.

O Henry Cavil θα υποδυθεί τον Superman, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους Αmy Adams, Μichael Shannon, Kevin Kostner, Laurence Fishburne και Diane Lane.