Η «Λάμψη» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τον Ewan McGregor

ewan-mcgregor Charles Sykes
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το σίκουελ που θα σκηνοθετήσει ο Mike Flanagan αφηγείται την ιστορία του Danny Torrance ως ενήλικα πια.

Ο Ewan McGregor θα υποδυθεί τον ενήλικα Danny Torrance στο «Doctor Sleep», το σίκουελ της κλασικής ταινίας τρόμου «Η Λάμψη» από τον Stanley Kubrick που έγραψε ο Stephen King. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της νέας ταινίας τρόμου θα είναι ο Mike Flanagan, ο οποίος έχει λάβει την «ευχή» του King.

Κεντρικός χαρακτήρας στο σίκουελ που εξέδωσε ο King το 2013 είναι ο Danny Torrance, ο γιος του Jack Torrance που υποδύθηκε ο Jack Nicholson στην πρώτη ταινία το 1980. Έχοντας ακόμα ψυχολογικά τραύματα από τα γεγονότα της «Λάμψης», ο ενήλικας πια Danny συναντά μια νεαρή κοπέλα με όμοιες ψυχικές υπερδυνάμεις. Μαζί αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν μια συμμορία δολοφόνων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες υπερφυσικές δυνάμεις τους για να απορροφούν την ενέργεια των θυμάτων τους.

O Danny Lloyd είχε ενσαρκώσει τον Danny Torrance στην ταινία του Kubrick.

Οι πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος από την Warner Bros. έγιναν τον Ιανουάριο του 2018, με τον Mike Flanagan να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του φιλόδοξου σίκουελ. Η επιλογή του Flanagan δεν έγινε τυχαία, αφού πρόσφατα είχε σκηνοθετήσει μια άλλη μεταφορά έργου του King, τη σειρά «Gerald’s Game» για λογαριασμό του Netflix. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Warner, η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020.

Παράλληλα με τη μεταφορά του «Doctor Sleep», η Warner σχεδίαζε για χρόνια μια μεταφορά του πρίκουελ στη «Λάμψη», το «Overlook Hotel». Λόγω όμως του υψηλού μπάτζετ, τα δύο εγχειρήματα δεν προχώρησαν, μέχρι την κυκλοφορία της νέας μεταφοράς του «Το Αυτό» από τη Newline. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας είχε ως αποτέλεσμα πολλά στούντιο με δικαιώματα στα έργα του Stephen King να επισπεύσουν τα σχέδιά τους.