Ο Werner Herzog θα σκηνοθετήσει το «Fordlandia»

werner-herzog
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Η ιστορία ενός απόλυτου μεγιστάνα που επιβάλλει το όραμα του στον κόσμο είναι εξαιρετικά επίκαιρη» τόνισε ο παραγωγός.

Ο πολυβραβευμένος Γερμανός σκηνοθέτης Werner Herzog έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει μια τηλεοπτική μεταφορά του «Fordlandia». Το βιβλίο του Greg Grandin εξιστορεί τις προσπάθειες του Henry Ford – του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο την δεκαετία του 1920 – να εδραιώσει μια μικρή Αμερικάνικη πόλη στην καρδιά του Αμαζονίου.

Ο Ford είχε έρθει σε συμφωνία με τις αρχές της Βραζιλίας να δημιουργήσει μια πόλη στο τροπικό δάσος, ώστε να εξασφαλίσει μια πηγή καουτσούκ. Σύμφωνα με τα σχέδια του Ford, η πόλη θα στέγαζε περίπου 10.000 ανθρώπους αλλά μια σειρά προβλημάτων – από την επιβολή δρακόντειων κανόνων συμπεριφοράς και διατροφής από τους διοικητές, το φαγητό και την άγονη γη – είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν εξεγέρσεις από τους κατοίκους και την αποτυχία του Ford.

Wikipedia

Η Fordlandia ιδρύθηκε το 1928 για να στεγάσει 10.000 ανθρώπους, αλλά το εγχείρημα απέτυχε και η πόλη εγκαταλείφθηκε το 1934.

Η πόλη ουσιαστικά ερήμωσε και μέχρι τις αρχές του 2000 υπήρχαν μόλις 90 μόνιμοι κάτοικοι. Έκτοτε όμως η πόλη έχει γνωρίσει μια αναγέννηση και πλέον απαριθμεί περίπου 3.000 κατοίκους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βασικές υπηρεσίες ή ιατρική περίθαλψη. Την μεταφορά του βιβλίου έχει αναλάβει ο σεναριογράφος Christopher Wilkinson. Ο παραγωγός Ashok Amritraj έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου στην μικρή οθόνη και μίλησε για το εγχείρημα στο Deadline.

«To “Fordlandia” είναι μια απίστευτη πραγματική ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε με τον Werner, έναν από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφιστές και τον Chris, έναν πραγματικά εξαιρετικό συγγραφέα. Η ιστορία ενός μεγιστάνα με απόλυτη δύναμη που επιβάλλει το όραμα του για την Αμερική στον κόσμο είναι εξαιρετικά επίκαιρη σήμερα» τόνισε ο Amritraj.

AP

O Henry Ford δεν κατάφερε να εδραιώσει την μικρή αμερικάνικη πόλη στην καρδιά του Αμαζονίου όπως υπολόγιζε.

Η τηλεοπτική σειρά βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, οπότε δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν και πότε θα μπει στο στάδιο της παραγωγής, ούτε και σε πιο κανάλι ή υπηρεσία streaming θα προβληθεί.