Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος από τη ματιά του Sam Mendes

sam-mendes Joel C Ryan
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που δουλεύω ξανά με την Amblin και τον Steven Spielberg» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Μετά το «Spectre» και το «Skyfall» με τον Τζέιμς Μποντ, ο Sam Mendes αποφάσισε να αλλάξει λίγο κατεύθυνση και να ασχοληθεί με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στην επόμενή του ταινία με τίτλο «1917». Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Mendes, έγραψε το σενάριο της δραματικής ταινίας με την Kristy Wilson-Cairns, συγγραφέα της τηλεοπτικής σειράς τρόμου και φαντασίας «Penny Dreadful».

Ο σκηνοθέτης δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικά με την υπόθεση και το ύφος της δραματικής ταινίας – πέραν του τίτλου – αλλά το σενάριο ήταν αρκετά καλό ώστε να ξεκινήσει ένας «πόλεμος προσφορών» ανάμεσα στις Paramount, Sony και τη New Regency, μεταξύ άλλων. Τελικά, η Amblin, η εταιρεία παραγωγής του Steven Spielberg, κατάφερε να αποσπάσει την πολυπόθητη υπογραφή του Mendes, και τη διανομή της ταινίας θα αναλάβει η Universal. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο με την πρεμιέρα να έχει ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο του 2019.

Μέσω του «1917», ο Mendes θα ξανασμίξει με τον Spielberg, συνεργασία που είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, τόσο στο «American Beauty» το 1999, το οποίο απέσπασε πέντε βραβεία Όσκαρ, όσο και στο «Ο δρόμος της απώλειας» το 2002 με τον Tom Hanks και το «Ο δρόμος της επανάστασης» το 2008 με τον Leonardo DiCaprio και την Kate Winslet.

«Δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που δουλεύω ξανά με Amblin, Steven Spielberg, Donna Langley και όλους στην Universal. Δουλεύω πάνω σε αυτό το σενάριο πάνω από ένα χρόνο, οπότε είναι πολύ συναρπαστικό που η ταινία αρχίζει να πραγματοποιείται», δήλωσε ο Mendes. «Η εταιρεία μας έχει υπάρξει σπίτι για τον Sam από την πρώτη του ταινία. Είμαι τόσο χαρούμενος που τον έχουμε πίσω στο παλιό του δωμάτιο να γράφει νέες ιστορίες – ειδικά αυτή την εξαιρετικά τολμηρή και φιλόδοξη νέα ταινία» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Spielberg για τη νέα συνεργασία.