David Lynch: «Μου αρέσει πως ο Donald Trump έχει αναστατώσει τα πάντα»

david-lynch Arthur Mola
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Οι ηγέτες μας δεν μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά. Είναι σαν παιδιά. Ο Trump τα έχει δείξει όλα αυτά», τόνισε ο σκηνοθέτης.

Η εκλογή και προεδρία του Donald Trump έχει διχάσει τον χώρο του θεάματος, με πολλά μεγάλα αστέρια του Χόλυγουντ να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις πολιτικές και τον χαρακτήρα του. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν το όραμα του πρόεδρου Trump, θεωρώντας πως αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική.

Ύστερα όμως υπάρχει και μια μερίδα που διατηρεί επιφυλάξεις, αλλά εκτιμά ορισμένες παρεμβάσεις του Trump. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο David Lynch, ο οποίος έχει ασπαστεί πολλές πολιτικές αντιλήψεις, αφού στο παρελθόν έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τις πολιτικές του Ronald Reagan, στη συνέχεια στήριξε τον Barack Obama το 2012 και αυτοπροσδιορίζεται ως υποστηρικτής των Δημοκρατικών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης του «Twin Peaks» αποκάλυψε πως στήριξε τον Bernie Sanders και το 2016 «πιθανότητα» ψήφισε τον υποψήφιο του Ελευθεριακού κόμματος, Gary Jonhson. Αν και ο ίδιος ομολογεί πως δεν είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος, εκθειάζει τον Donald Trump για το «αίσθημα ελευθερίας» που πρεσβεύει και θεωρεί πως είναι «ένας από τους καλύτερους προέδρους στην ιστορία» επειδή «έχει προκαλέσει τέτοια αναστάτωση».

«Οι αυτοαποκαλούμενοι ηγέτες μας δεν μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά. Είναι σαν παιδιά. Ο Trump τα έχει δείξει όλα αυτά» τόνισε ο Lynch. Ο σκηνοθέτης μπορεί να εξηγεί πως δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής του Trump, αλλά θεωρεί πως η προεδρία του θα ανοίξει την πόρτα σε μελλοντικούς προέδρους να κάνουν πραγματικές διαφορές.