13+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για την Keira Knightly

13kai1-pragmata-pou-isos-de-gnorizate-gia-tin-keira-knightly

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ταλαντούχα και όμορφη... σαν τη Natalie Portman, έχει προταθεί για Όσκαρ και έχει καταφέρει να συγκλονίσει υποδυόμενη την «Άννα Καρένινα» αλλά και τη δαιμόνια και ατρόμητη πειρατή, Elizabeth Swann, (λίγο πριν παντρευτεί τον έτερο πειρατή… Orlando Bloom και γίνει κυρία Turner) στους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Η Keira Christina Knightley, γεννημένη στις 26 Μαρτίου του 1985, σε ένα προάστιο του Νότιου Λονδίνου, μπήκε στο χώρο του θεάματος από πολύ μικρή. Κόρη του ηθοποιού, Will Knightly και της ηθοποιού και μετέπειτα σεναριογράφου, Sharman Macdonald, ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα στα 9 της χρόνια. Σήμερα, λίγο πριν… μπει στα 28 της χρόνια, «ξεδιπλώνει» στο click@Life, τα 13+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για τη ζωή της.

1. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό, τον Careb, ο οποίος είναι συνθέτης. Έχει μάλιστα γράψει και τη μουσική στο βραβευμένο έργο της μητέρας του, «When I was a girl, I used to scream and shout».

2. Ο πρώτος της ρόλος ήρθε το 1999, ως «Sabe»...Natalie Portman, στο «Star Wars: Episode I- The Phantom Menace». Μάλιστα οι φήμες λένε, ότι η ομοιότητα των δύο ηθοποιών, ήταν τέτοια που ούτε οι μητέρες τους δεν μπορούσαν να τις ξεχωρίσουν.

3. H συμμετοχή της Keira Knightly, είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό και μέχρι την προώθηση της ταινίας, όλοι ισχυριζόταν ότι η Natalie Portman έπαιζε δύο ρόλους, της Queen Amidala και της Sabe.

4. Έχει δυσλεξία και κατά τα εφηβικά της χρόνια έπρεπε να φορά ειδικά γυαλιά, τα οποία τη βοηθούσαν να διαβάζει.

5. Στα 15 της χρόνια, η Keira Knightly κάνει την πρώτη topless κινηματογραφική της εμφάνιση, στην ταινία «The Hole» το 2001. Επειδή ήταν ανήλικη, για να είναι απόλυτα νόμιμη η παραγωγή, έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της μητέρας της. Εκείνη την έδωσε και το γύρισμα έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο.

6. Ένα χρόνο αργότερα, στα 16 της χρόνια, αποφάσισε να φοιτήσει στο Κολλέγιο Esher αλλά πολύ σύντομα το εγκατέλειψε, όταν της προσφέρθηκε ο ρόλος της Lara, στο «Doctor Zhivago», μία τηλεοπτική σειρά του 2000.

7. Τη «σκοτεινή» ομορφιά της, τη χρωστά στην πλευρά της μητέρας της και την ισπανική καταγωγή της.

8. Το 2005, έγινε η τρίτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ, που ήταν υποψήφια για «Α΄ γυναικείο ρόλο» στην ηλικία των 20 ετών.

9. Ένα από τα αγαπημένα της χόμπι είναι να συλλέγει παπούτσια.

10. Ο αγαπημένος ήρωας της Keira Knightly είναι ο συμπρωταγωνιστής της στους «Πειρατές της Καραϊβικής» (2003), Geoffrey Rush.

11. Για το ρόλο της στο «King Arthur» (2004), ακολουθούσε αυστηρή προπόνηση, τέσσερις μέρες την εβδομάδα για τρεις μήνες. Η ημέρα ξεκινούσε με δύο ώρες βάρη και συνεχιζόταν, με τρεις ώρες box, πάλη ή ιππασία.

12. Το όνομά της, Keira, σημαίνει «σκοτάδι» σε σκοτσέζικη διάλεκτο.

13. Το 2007 όταν η Keira Knightly, ήταν μόλις 23 ετών, ήταν, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η δεύτερη πιο υψηλά αμειβόμενη ηθοποιός στο Χόλυγουντ, με τα κέρδη της, για εκείνη τη χρονιά, να υπολογίζονται στα 32 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, ήταν η μόνη μη αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία κατάφερε να μπει στη συγκεκριμένη λίστα.

14. Η ταινία του 2002 «Bend it like Beckham» έγινε η πρώτη ταινία από την δύση, η οποία προβλήθηκε στη βορειοκορεάτικη τηλεόραση (το 2010). Η προβολή έγινε για να τιμήσουν τα 10 χρόνια διπλωματικών σχέσεων της χώρας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Φωτογραφίες: www.imdb.com

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ