Ταινίες της εβδομάδας (28/6/2018)

sicario-2
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο κινηματογραφικός Ιούνιος μας αποχαιρετά με πλούσια δράση, σασπένς και συγκινητικές στιγμές.

«Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών» (Sicario: Day of the Soldado)
Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Matt Graver καλεί τον μυστηριώδη Alejandro για να τερματίσει τον πόλεμο με διαφόρους και όχι πάντα ηθικούς τρόπους. Ο Alejandro απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.
Σκηνοθεσία: Stefano Sollima, Σενάριο: Taylor Sheridan, Ερμηνεύουν: Josh Brolin, Benicio Del Toro, Isabela Moner και Catherine Keener.

«Καρδιοκατακτητής» (Le retour du héros)
Γαλλία, 1809. Ο γοητευτικός λοχαγός Neuville ετοιμάζεται να παντρευτεί την αφελή Pauline, όμως ξεσπάει πόλεμος κι αναγκάζεται να φύγει για το μέτωπο. Όταν η Pauline δεν λαμβάνει νέα του για μήνες, πέφτει σε βαριά μελαγχολία. Για να της φτιάξει το κέφι η αδελφή της Elisabeth γράφει ψεύτικες και φαντασμαγορικές επιστολές εκ μέρους του Neuville, πιστεύοντας ότι ο εξαφανισμένος αρραβωνιαστικός δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. Όταν ο Neuville τελικά επιστρέφει αναπάντεχα, τον καλωσορίζουν με δόξες και τιμές, αφού κανείς δεν ξέρει ότι στην πραγματικότητα είναι ένας λιποτάκτης και δειλός καιροσκόπος. Η Elisabeth, όμως, που ξέρει την αλήθεια, αποφασίζει να τον εκθέσει. Οι δύο αντίπαλοι δολοπλόκοι θα αρχίσουν μία διαμάχη, συνωμοτώντας ο ένας εναντίον του άλλου με όποιο κόλπο μπορούν να σκεφτούν.
Σκηνοθεσία: Laurent Tirard, Σενάριο: Laurent Tirard και Grégoire Vigneron, Ερμηνεύουν: Jean Dujardin, Mélanie Laurent, Noémie Merlant και Christophe Montenez.

«Δέκα ύποπτοι για φόνο» (Crooked House)
Αγγλία, τέλη της δεκαετίας του 1950. Ο Αριστείδης Λεωνίδης βρίσκεται νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες. Μετανάστης από την Ελλάδα, κατόρθωσε να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία και μια οικογένεια στην οποία συμπεριφερόταν ως ο απόλυτος πατριάρχης. Η εγγονή του, η Σοφία, προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσαρλς Χέιγουορντ, πρώην εραστή της, με πατέρα σημαίνον πρόσωπο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, να πάει στην οικογενειακή έπαυλη και να ερευνήσει την υπόθεση. Όταν καταφτάνει στην έπαυλη, ο Τσαρλς ανακαλύπτει τρεις γενιές της δυναστείας Λεωνίδη και μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα πικρίας, δυσαρέσκειας και ζήλιας. Σε ένα σπίτι γεμάτο με κίνητρα, ενδείξεις και ύποπτους, θα μπορέσει να βρει τον δολοφόνο πριν εκείνος «χτυπήσει» ξανά;
Σκηνοθεσία: Gilles Paquet-Brenner, Σενάριο: Julian Fellowes, Gilles Paquet-Brenner και Tim Rose Price, Ερμηνεύουν: Max Irons, Glenn Close, Christina Hendricks και Gillian Anderson.

«Πρόβατα εναντίον λύκων» (Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie)
Σε μια μαγική χώρα κάπου μακριά, σε ένα όμορφο χωριό που μοιάζει με ζωγραφιά ζουν ανέμελα ένα κοπάδι πρόβατα. Η ειδυλλιακή ζωή τους διακόπτεται όταν μια αγέλη λύκων έρχεται να κατασκηνώσει δίπλα στην ρεματιά τους. Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις ο αρχηγός τους πρόκειται να αποσυρθεί και ο διάδοχός του θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του. Όταν ο δυνατός και πάντα ετοιμοπόλεμος Ραγκλαρ βγαίνει μπροστά, ο μόνος που τολμά να σταθεί απέναντι του είναι ο Γκρέι, ένας αξιαγάπητος αλλά αδέξιος νεαρός λύκος. Για να γίνει αρχηγός και να κερδίσει πίσω την καρδιά της Μπιάνκα, ο Γκρέι πηγαίνει στο δάσος όπου ανακαλύπτει μια κατασκήνωση από τσιγγάνους κουνέλια. Η Μάμι, το κουνέλι μέντιουμ του δίνει ένα μαγικό φίλτρο και ο Γκρέι το πίνει και επιστρέφει στο λημέρι των λύκων, για να ανακαλύψει πως έχει μεταμορφωθεί σε κριάρι.
Σκηνοθεσία: Andrey Galat και Maxim Volkov, Σενάριο: Neil Landau, Ethan Reiff, Maksim Sveshnikov Cyrus Voris και Sakhar 1 kg, Ερμηνεύουν: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ιφιγένεια Στάικου, Διονυσία Τσιτιρίδου και Νικος Παπαδόπουλος.

«Ο Γίγαντας» (Handia)
Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μαρτίν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον πόλεμο, πληγωμένος και ηττημένος, βρίσκει τον αγαπημένο του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο που μοιάζει με αληθινό γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο γιγαντιαίος Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο και δίνει παραστάσεις σε πλατείες, θέατρα και αυλές πλουσίων σε όλη την Ευρώπη. Όμως, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο χώρος του θεάματος είναι γεμάτος προκλήσεις, ψέματα και προδοσία.
Σκηνοθεσία: Aitor Arregi και Jon Garaño, Σενάριο: Aitor Arregi, Andoni de Carlos, Jon Garaño και Jose Mari Goenaga, Ερμηνεύουν: Ramón Agirre, Iñigo Aranburu, Iñigo Azpitarte και Aia Kruse.

«Φιλουμένα Μαρτουράνο: Γάμος Αλά Ιταλικά» (Matrimonio all'italiana)
Ο νεαρός ναπολιτάνος καρδιοκατακτητής Ντομένικο επιτυχημένος επιχειρηματίας που του αρέσει να κυνηγάει ασύστολα γυναίκες, συναντιέται με την πόρνη Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής της Νάπολης κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ. Την ερωτεύεται, την εγκαθιστά σε ένα διαμέρισμα και της δίνει δουλειά στις επιχειρήσεις του. Όταν αρκετό καιρό μετά ο Ντομένικο, που εξακολουθεί να «παίζει» με τις γυναίκες και συμπεριφέρεται πλέον στη Φιλουμένα σαν σε υπηρέτριά του, αποφασίζει να παντρευτεί μία νεότερη υπάλληλό του, η Φιλουμένα υποκρίνεται την ετοιμοθάνατη και τον παντρεύεται στο «νεκρικό» κρεβάτι με τις ευχές της Εκκλησίας…
Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica, Σκηνοθεσία: Renato Castellani, Tonino Guerra, Leonardo Benvenuti και Piero De Bernardi, Ερμηνεύουν: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Puglisi και Tecla Scarano.

«Ντάρλινγκ» (Darling)
Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δnμοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ με τn βοήθεια του οποίου τnς ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει τnν οικογένειά του για εκείνη, αλλά n Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους τnς, ώστε να μn διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία τnς με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ τnν κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τn Νταϊάνα, n οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του 1960.
Σκηνοθεσία: John Schlesinger, Σενάριο: Frederic Raphael, John Schlesinger και Joseph Janni, Ερμηνεύουν: Julie Christie, Laurence Harvey, Dirk Bogarde και José Luis de Vilallonga.