10 κωμωδίες για τα καλοκαιρινά βράδια με φίλους στο μπαλκόνι

zoolander
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
VodafoneTV

Από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά είδη, η κωμωδία έχει εξελίξει το είδος της ανά τα χρόνια προσφέροντας στο κοινό μοναδικές ιστορίες.

Η λειτουργία της μάλιστα να αποφορτίζει τον θεατή εκτονώνοντας το άγχος του την καθιστά επιλογή ταιριαστή με τους χαλαρούς ρυθμούς των καλοκαιρινών βραδιών. Για αυτές τις βραδιές στο μπαλκόνι το Vodafone TV μας προσφέρει μια ολόκληρη λίστα ταινιών με γέλιο και δράση.

Zoolander 2: Οι παλιοί καλοί γνώριμοι, Derek (Ben Stiller) και Hansel (Owen Wilson), έπειτα από 15 χρόνια μακριά από τις πασαρέλες και ο ένας από τον άλλο επιστρέφουν στα ντεφιλέ για να αποτελειώσουν ό,τι άφησαν όρθιο στην προηγούμενη ταινία. Σ’ αυτή τους την επιστροφή θα διαπιστώσουν ότι ο κόσμος της μόδας έχει περάσει σε άλλη εποχή, θα ανακαλύψουν μία πλεκτάνη και θα φέρουν στην παρέα τους την Penelope Cruz. «Είναι κουκλάρα. Την εμπιστεύομαι» θα πει ο Hansel, και μεις μαζί του. Τα εκκεντρικά χτενίσματα, η κιτς, καλτ αισθητική και φυσικά η ατελείωτη ανοησία είναι τα στοιχεία που διατηρούνται και στη δεύτερη ταινία (είναι και τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίσει άλλωστε εξ αρχής).

Spy: Κωμωδία κατασκοπείας με την ήσυχη πράκτορα της CIA, Susan (Melissa McCarthy), η οποία, αφού εξαφανίζεται ο αγαπημένος της συνεργάτης, Bradley (Jude Law), αποφασίζει να βγει από την αφάνεια και το γραφείο της στην ενεργό δράση και κατασκοπεία ανατρέποντας τους όρους της περιπέτειας και της ιστορίας. Ως μυστική πράκτορας πια, η Susan έχει να μπει στον κόσμο μιας εμπόρου όπλων, να αποτρέψει μιας παγκόσμια καταστροφή και να αποδείξει την αξία της ως ενεργή πράκτορας. Ανατρεπτικά αστεία και έξυπνη από τη σύλληψή της, η ταινία χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ μιας περιπέτειας κατασκοπείας αποδομώντας τα μέσω της χιουμοριστικής προσέγγισης, γιατί στη βάση της πρόκειται πάντα για μια απολαυστική κωμωδία.

Tropic Thunder (Τροπική καταιγίδα): Ο Ben Stiller σε διπλό ρόλο, σκηνοθέτη και ηθοποιού, στήνει ευρηματικά μια ταινία όπου μπλέκονται η κωμωδία με τη δράση και τη σάτιρα. Η αντροπαρέα του Stiller, αποτελούμενη από all star καστ, είναι μια ομάδα ηθοποιών που γυρίζουν μια μεγάλου budget πολεμική ταινία η οποία όμως κόβεται λόγω περικοπών και ο σκηνοθέτης αποφασίζει να τη γυρίσει στις ζούγκλες της Ασίας. Εκεί όμως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, καθώς στην πραγματική ζωή επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση σαν αυτή που οι ίδιοι προσπαθούν να κινηματογραφήσουν. Έξυπνη παρωδία των πολεμικών ταινιών που κλείνει το μάτι πονηρά στο Χολιγουντιανό κατεστημένο, η ταινία μπορεί να καυχιέται για το αυθεντικό της στοιχείο και το αβίαστο χιούμορ (ειδικά όταν στο πλάνο βρίσκονται οι Robert Downey Jr. και Tom Cruise σε ρόλους έκπληξη).

Ted 2: Ο Ted, το γνωστό λούτρινο αρκουδάκι του John (Mark Wahlberg), επιστρέφει για να παντρευτεί και να κάνει απογόνους σε ένα σίκουελ που διατηρεί το ύφος παραμυθιού, αλλά και το καυστικό χιούμορ που έκαναν γνωστή την πρώτη ταινία. Στο δεύτερο μέρος, ο Ted, παντρεμένος πια, θέλει να κάνει παιδί, ωστόσο για το κράτος, αυτός ο βωμολόχος αρκούδος δεν είναι άνθρωπος αλλά ιδιοκτησία. «Ted, χρειάζεσαι δικηγόρο» θα συμπεράνει ο John για να λάβει την απάντηση: «Μα δεν ξέρουμε δικηγόρους. Όλοι μας οι φίλοι φτιάχνουν σάντουιτς». Κι αυτή τη δουλειά αναλαμβάνει η καινούρια της παρέας, η άπειρη δικηγόρος Samantha (Amanda Seyfried).

Daddy’s Home 2: Ο πονόψυχος Brad (Will Ferrell) και ο ροκ Dusty (Mark Wahlberg), οι δύο μπαμπάδες που «κονταροχτυπήθηκαν» στην πρώτη ταινία επιστρέφουν μετά την επιτυχία της οικογενειακής τους ιστορίας σύμμαχοι πια στην ανατροφή των παιδιών που έχει ο δεύτερος με τη σύζυγο του πρώτου. Το οικογενειακό «δράμα» αυτή τη φορά γράφεται με δύο άλλους μπαμπάδες, τους Don (John Lithgow) και Kurt (Mel Gibson). Ο γλυκούλης Don και μπαμπάς του Brad, και ο ζόρικος Kurt , μπαμπάς του Dusty, είναι αυτοί που θα κοντραριστούν αυτή τη φορά για την αγάπη των παιδιών μιας και η διαμάχη μετατίθεται σε επίπεδο παππούδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κόντρα των πατεράδων έχει εξαλειφθεί εντελώς.

22 Jump Street: Το reboot της ταινίας «21 Jump Street» συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος με την πρώτη ταινία, μία αστυνομική περιπέτεια δηλαδή με αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, οι μυστικοί Schmidt (Jonah Hill) και Jenko (Channing Tatum), διατηρώντας την τρομερή χημεία μεταξύ τους, αναλαμβάνουν αυτή τη φορά να ανακαλύψουν το δίκτυο που διακινεί το καινούργιο ναρκωτικό, whypsy. Κι έτσι πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, περιβάλλον μέσα στο οποίο οι δύο θα απομακρυνθούν κάπως, ώστε ο ένας να παίξει φούτμπολ, ο άλλος να ερωτευτεί και οι έρευνες να μείνουν στάσιμες. 

Horrible Bosses 2: Στο ίδιο πνεύμα με την πρώτη ταινία συνεχίζει το σίκουελ στο οποίο βρίσκουμε τους Dale (Charlie Day), Kurt (Jason Sudeikis) και Nick (Jason Bateman) να έχουν αποφασίσει να πάρουν την εργασιακή τους ζωή στα χέρια τους αφήνοντας πίσω τις υπαλληλικές θέσεις. Το πλάνο είναι να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, όμως το σχέδιο μπλοκάρει όταν αποσύρεται ο επενδυτής τους. Και κάπως έτσι αρχίζει μια περιπέτεια εξεύρεσης κεφαλαίων μέσω της απαγωγής του γιου του επενδυτή. Διασκεδαστικά αφελείς και οι τρεις συγκεντρώνουν πάνω τους την προσοχή της πιο συμμαζεμένης ιστορίας (συγκριτικά με την πρώτη) αφήνοντας το υπόλοιπο καστ σε υποστηρικτικούς ρόλους, αν και η Jenifer Aniston συνεχίζει να εντυπωσιάζει ως νυμφομανής οδοντίατρος.

Let’s be Cops: Ένα μπαλ μασκέ πάρτι θα σταθεί η αφορμή να μπουν περίεργες ιδέες στον Ryan (Jake Johnson) και τον Justin (Damon Wayans Jr.) σε μια ανδρική ταινία που κινείται ανάμεσα στην περιπέτεια και την κωμωδία. Οι δύο φίλοι ζουν ζωές όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικές ώσπου ντύνονται αστυνομικοί για να πάνε στο πάρτι, οπότε και διαπιστώνουν πως τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο κόσμος όταν φοράνε τη στολή. Κι έτσι αποφασίζουν να σφετεριστούν τους αστυνομικούς, πράγμα που τους μπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις με αληθινούς μαφιόζους.

Get Hard (Θα σε κάνω άντρα): Σε μια κωμική ταινία για τη φυλακή, ή καλύτερα λίγο πριν τη φυλακή, σμίγουν οι κινηματογραφικοί δρόμοι δύο μεγάλων κωμικών, του Will Ferrell και του Kevin Hart. Ο James (Ferrell) ενοχοποιείται και καταδικάζεται για κλοπή, ενώ του δίνεται μια προθεσμία ενός μήνα για να κανονίσει τις υποθέσεις του προτού οδηγηθεί στη φυλακή. Κι εδώ κάπου έρχεται ο Darnell (Hart) ο οποίος καταλήγει να «εκπαιδεύει» τον James ώστε οι εμπειρίες και ο χρόνος στη φυλακή να του φανούν όσο λιγότερο ανώδυνες γίνεται. Ενδιαφέρουσα ιστορία, αντιθετικοί χαρακτήρες και μια σούπερ ενδυματολογική εμφάνιση από τον Ferrell.

Due Date (Μη σπρώχνεις έρχομαι): Με ατάκες όπως «Μπαμπά, μου στάθηκες σαν πατέρας» και «Αυτό ήταν William Shakespeare. Τον έχεις ακουστά; Ναι, τον έχω. Ήταν διάσημος πειρατής» έρχεται η κωμωδία του σκηνοθέτη του Hangover, Todd Phillips, ο οποίος βάζει δύο αταίριαστους συνοδοιπόρους σε ένα ιδιότυπο road movie. Ο γενικά θυμωμένος και στην τσίτα Peter πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα πατέρας, ωστόσο, αφού του απαγορεύουν να πετάξει με το αεροπλάνο πέφτει στην ανάγκη του wannabe ηθοποιού Ethan (Zach Galifianakis) κι έτσι ξεκινάει μια κωμική περιπέτεια δρόμου στην οποία διασταυρώνονται οι δύο εντελώς διαφορετικές πρωταγωνιστικές προσωπικότητες.

Οι παραπάνω ταινίες είναι ιδανικές για βράδια με φίλους, δεν ξεχνάμε όμως ότι το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο και να έρθουμε πιο κοντά ως οικογένεια. Αν ανήκετε στο κλαμπ των γονιών λοιπόν και θέλετε να περάσετε στιγμές οικογενειακής διασκέδασης, το Vodafone TV σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε μαγικές βραδιές ψυχαγωγίας όλοι μαζί! Πώς;

Ειδικά για τον Ιούλιο, κάνει δώρο, όποια στιγμή θελήσετε, αγαπημένες ταινίες της Disney. Όλα αυτά συμβαίνουν στο ήδη πλούσιο on demand περιεχόμενο του Vodafone TV που έχει εμπλουτιστεί με τη νέα κατηγορία Disney  Family Nights. Για ένα μήνα λοιπόν, εντελώς δωρεάν, 30 δημοφιλείς ταινίες της Disney ανάμεσα στις οποίες «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» με τον  Τζόνι Ντεπ,  «Η Σταχτοπούτα» με την Κέιτ Μπλάνσετ, η ταινία «Big Hero 6» που έχει αποσπάσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων αλλά και τα «Planes» με τον Ντάστι, το πιο γρήγορο και διάσημο  αεροπλάνο στον κόσμο. Αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο κλασικό, διαχρονικές επιτυχίες όπως «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Ο Αλαντίν» και «H μικρή Γοργόνα» είναι στη διάθεσή σας να δημιουργήσουν γλυκές αναμνήσεις για όλη την οικογένεια!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες