Νέος σεναριογράφος στο «Ιντιάνα Τζόουνς 5»

indiana-Jones
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο John Kasdan του «Solo» αναλαμβάνει να γράψει το σενάριο της νέας ταινίας από τον David Koepp.

Ο Steven Spielberg έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να ξεκινήσει τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας με τον Ιντιάνα Τζόουνς τον ερχόμενο Απρίλιο, με στόχο μια πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2020. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τίτλος ή ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας, με τον σκηνοθέτη να έχει δηλώσει μάλιστα πως στο μέλλον μια γυναίκα θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο.

Σύμφωνα με άρθρο του Collider, οι παραγωγοί της ταινίας αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον σεναριογράφο David Koepp με τον John Kasdan, με τις πηγές όμως να μην ξεκαθαρίζουν εάν ο Kasdan θα γράψει νέο σενάριο ή εάν θα δουλέψει πάνω στο υπάρχον. Το Variety από την πλευρά του κάνει λόγο για καθυστέρηση στην έναρξη παραγωγής και των γυρισμάτων. H Lucasfilm δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση, ούτε έχει γίνει γνωστός ο λόγος για την αποχώρηση του Koepp (ο οποίος πάντως φέρεται να σχεδιάζει την επόμενή του σκηνοθετική δουλειά).

Η επιλογή του Kasdan μόνο τυχαία δεν πρέπει να είναι, αφού ο πατέρας του σεναριογράφου, Lawrence Kasdan, είχε γράψει το σενάριο της πρώτης ταινίας της σειράς, «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» του 1981. Παράλληλα, ο νεότερος Kasdan έχει εμπειρία στους χαρακτήρες που έχει υποδυθεί ο Harrison Ford καθώς έγραψε το σενάριο του «Solo». Αν και οι εισπρακτικές επιδόσεις της ταινίας δεν ήταν οι αναμενόμενες, το σενάριό του γενικότερα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των οπαδών του «Star Wars.