Η Rebecca Ferguson στο καστ του «Doctor Sleep»

rebecca-ferguson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το σίκουελ της «Λάμψης» με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor αφηγείται τις περιπέτειες του ενήλικα Danny Torrance.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Warner Bros έχει αποφασίσει να γυρίσει μια συνέχεια της ταινίας «Λάμψη» και έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ewan McGregor στον ρόλο του ενήλικα Danny Torrance, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Mike Flanagan. Σύμφωνα με άρθρο του Variety, οι παραγωγοί της ταινίας βρίσκονται σε συζητήσεις με την Rebecca Ferguson για να συμπρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του «Doctor Sleep» που έγραψε ο Stephen King.

Το «Doctor Sleep» του King επικεντρώνεται στον ενήλικα πι,α Danny – γιο του Jack Torrance που ενσάρκωσε ο Jack Nicholson – ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά τραύματα μετά τα γεγονότα της «Λάμψης». Στο μυθιστόρημα, ο Danny συναντά μια νεαρή κοπέλα με όμοιες ψυχικές υπερδυνάμεις και μαζί αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν μια συμμορία δολοφόνων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες υπερφυσικές δυνάμεις τους για να απορροφούν την ενέργεια των θυμάτων τους.

Για πολλά χρόνια η Warner Bros επιχειρούσε να ξεκινήσει την παραγωγή της ταινίας (καθώς και του πρίκουελ «Overlook Hotel»), αλλά αδυνατούσε να εξασφαλίσει το απαραίτητο μπάτζετ. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία όμως της ταινίας «Το Αυτό» της New Line τελικά έπεισε πολλά στούντιο πως τα έργα του King έχουν τεράστια προοπτική, οπότε η Warner έβαλε μπρος τα σχέδιά της.

Αντίστοιχα, και η Unverisal έχει ανακοινώσει σχέδια για ένα ριμέικ του «Εξουσία πυρός» του Stephen King, το οποίο είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1984 από τον Mark L. Lester με την οχτάχρονη Drew Barrymore στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκηνοθέτης της νέας εκδοχής της ταινίας θα είναι ο Fatih Akin, ο οποίος πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του στο «Μαζί ή τίποτα» με την Diane Kruger.