Η Scotland Yard εξετάζεις τρεις νέες καταγγελίες κατά του Kevin Spacey

kevin-spacey Matthias Balk
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αστυνομικές αρχές σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία διεξάγουν έρευνες στις καταγγελίες κατά του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού.

Νέα δημοσιεύματα του Variety και του ΤΜΖ αποκαλύπτουν πως η Scotland Yard εξετάζει τρεις νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν γίνει κατά του Kevin Spacey. Από τον Νοέμβριο, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο, οι βρετανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταγγελίες που αφορούν την περίοδο που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Old Vic.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε τις εξελίξεις στην έρευνα και πλέον εξετάζει έξι καταγγελίες. Το άρθρο του Variety αποκαλύπτει πως τον περασμένο Φεβρουάριο ένας άνδρας κατήγγειλε στην αστυνομία πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην περιοχή Λάμπεθ του Λονδίνου (όπου στεγάζεται το Old Vic) το 2008, ενώ λίγο αργότερα ένας άλλος ισχυρίστηκε πως είχε κακοποιηθεί στην πόλη Γκλόστερ το 2013. Σύμφωνα με την τρίτη νέα καταγγελία που εξετάζουν οι βρετανικές αρχές, ένας άνδρας φέρετε να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ουέστμινστερ το 1996.

Invision/AP / Jordan Strauss

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις ουσιαστικά έβαλαν ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του Kevin Spacey.

Οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά του Kevin Spacey ήρθαν στο φως μετά τις αποκαλύψεις του Anthony Rapp, ο οποίος κατηγόρησε τον ηθοποιό για ανάρμοστη συμπεριφορά όταν ήταν 14 ετών, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Στην συνέχεια ακολούθησαν πολλές καταγγελίες από περίπου 20 εργαζόμενους στο Old Vic, όπου ο Spacey εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 έως το 2015.

Αναπόφευκτα το σκάνδαλο ουσιαστικά έβαλε ένα τέλος στην καριέρα του Kevin Spacey, αφού μετά τις αποκαλύψεις απολύθηκε από το «House of Cards» του Netflix, ενώ αντικαταστάθηκε από τον Christopher Plummer στην ταινία «Όλα Τα Λεφτά Του Κόσμου» του Ridley Scott. Ο Spacey πάντως θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη τον Αύγουστο στην βιογραφική ταινία «Billionaire Boys Club», η οποία είχε γυριστεί πριν τις αποκαλύψεις σχετικά με την συμπεριφορά του.