O Quentin Tarantino «έκλαψε από την χαρά του» με το ριμέικ του «Suspiria»

suspiria
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το ριμέικ της κλασσικής ταινίας τρόμου του Dario Argento θα επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη το φθινόπωρο.

Η τάση της εποχής στο Χόλυγουντ θέλει μεγάλες κινηματογραφικές του παρελθόντος να επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη (είτε ως ριμέικ, είτε ως συνέχειες), ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Ακόμα και στην περίπτωση ταινιών τρόμου (όπου ενδεχομένως το διακύβευμα δεν είναι τόσο υψηλό ), το κοινό παραμένει σκεπτικό με τα ριμέικ.

Ο Luca Guadagnino σκηνοθέτησε ένα ριμέικ της κλασσικής ταινίας τρόμου «Suspiria» του Dario Argento σε σενάριο του David Kajganich και τις Dakota Johnson, Tilda Swinton και Chloë Grace Moretz στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πριν κυκλοφορήσει το ριμέικ του, ο Guadagnino την έδειξε στον Quentin Tarantino, ο οποίος φέρεται να «έκλαψε από την χαρά του» όταν την είδε.

«Την έδειξα στον Quentin Tarantino. Είμαστε φίλοι από την κοινή μας θητεία στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Ήμουν νευρικός, αλλά ανυπομονούσα να ακούσω τη συμβουλή του. Την είδαμε μαζί στο σπίτι του και η αντίδραση του με συγκίνησε. Ήταν ενθουσιασμένος και στο τέλος έκλαιγε και με αγκάλιαζε» αποκάλυψε στην La Repubblica ο σκηνοθέτης.

Πέραν της αντίδρασης του Tarantino, ο Guadagnino έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την προσέγγιση του στο ριμέικ. «Επειδή είναι ταινία τρόμου και μελόδραμα, στόχος μου ήταν να κάνω τον θεατή να δει τον τρόμο χωρίς να μπορεί να απομακρύνει το βλέμμα του από την οθόνη επειδή είναι γοητευμένοι από τους χαρακτήρες» δήλωσε στην συνέχεια.