Φυλακή απαγόρευσε τα βιβλία του «Game Of Thrones» λόγω χαρτών

game-of-thrones-Jon-snow
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Άσχημα νέα για όσους φυλακισμένους σκόπευαν να αποδράσουν για το Westeros.

Έχοντας σχετικά περιορισμένες επιλογές για ψυχαγωγία, τα βιβλία φαντασίας συνήθως γίνονται ανάρπαστα στις φυλακές. Όσοι όμως σκόπευαν να περάσουν τις ώρες τους διαβάζοντας τα βιβλία της σειράς «Game Of Thrones» του George R.R. Martin θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο, αφού έχουν απαγορευτεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα γυναικών του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Σε ένα άρθρο της για το Marshall Project, η τρόφιμος της συγκεκριμένης φυλακής Kimberly Hricko αποκάλυψε πως δεν της επιτράπηκε να κρατήσει ένα βιβλίο «Game Of Thrones» που της έστειλαν μέσω ταχυδρομείου, επειδή περιέχει χάρτες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς των φυλακών οι χάρτες απαγορεύονται, άσχετα εάν είναι πραγματικών ή φανταστικών περιοχών με την Hricko να δηλώνει με έκπληξε πως «δεν θα αποδράσω τελικά στο Westeros».

HBO

Η δρακόντεια προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, καθώς οι σωφρονιστικές αρχές δεν φημίζονται ιδιαίτερα για την «ευελιξία» τους σε τέτοια θέματα. Σύμφωνα με την Hricko όλα οφείλονται στις «ορέξεις» της υπεύθυνη στο ταχυδρομείο της φυλακής, η οποία και αποφασίζει τι απαγορεύεται και τι όχι. Πέραν των αναρίθμητων κανόνων, πολλές φορές οι υπεύθυνοι προτιμούν να απαγορέψουν κάτι για το οποίο δεν είναι σίγουροι παρά να το ριψοκινδυνέψουν.

Στο παρελθόν η συγκεκριμένη υπεύθυνη στο Μέριλαντ έχει απαγορεύσει φωτογραφίες από τον γάμο της κόρης της Hricko επειδή διακρίνονταν αλκοολούχα ποτά σε αυτές, ευχετήριες κάρτες, καθώς ένα σπορόφυτο που της έστειλε ένας οργανισμός υπέρ της δενδροφύτευσης. Η Hricko γράφει συγκεκριμένα πως έλαβε έναν φάκελο από το Arbor Day Foundation, αλλά αντί για κάποιο γράμμα μέσα υπήρχε σημείωση από την υπεύθυνη του ταχυδρομείου ενημερώνοντας την πως το περιεχόμενο παρακρατήθηκε επειδή «τα δέντρα απαγορεύονται».