H Robin Wright σπάει την σιωπή της για τον Kevin Spacey

house-of-cards
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

«Δεν γνώριζα τον άνθρωπο, ήξερα πόσο υπέροχος τεχνίτης είναι» δήλωσε η πρωταγωνίστρια του «House of Cards».

Οι σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετωπίζει ο Kevin Spacey είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην σειρά «House of Cards». Αφού οι παραγωγοί απέλυσαν τον Spacey, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την σειρά βάζοντας στο επίκεντρο της τον χαρακτήρα της Robin Wright.

Με τα γυρίσματα του τελευταίου κύκλο της σειράς να έχουν ολοκληρωθεί, η Robin Wright μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την συνεργασία της με τον Kevin Spacey. Όπως τονίζει η ίδια στην συνέντευξη της στην τηλεοπτική εκπομπή «Today» του NBC, δεν είχε ιδέα για την συμπεριφορά του Spacey μακριά από τις κάμερες.

«Ήμασταν συνάδελφοι, ποτέ δεν συναναστραφήκαμε εκτός δουλειάς, [ήταν μια] επαγγελματική σχέση με σεβασμό» υπογράμμισε η Wright, εξηγώντας πως η φιλία τους περιοριζόταν στον χρόνο που πέρναγαν μαζί στα σετ των γυρισμάτων. «Δεν γνώριζα τον άνθρωπο, ήξερα πόσο υπέροχος τεχνίτης είναι» σχολίασε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Στην συνέχεια εξέφρασε την θλίψη της για τις κατηγορίες εναντίον του Spacey και παράλληλα την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το προσωπικό της σειράς παρέμεινε προσηλωμένο στον στόχο του και ολοκλήρωσε την παραγωγή. Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Netflix να απολύσει τον Spacey, η Wright απάντησε πως δεν ξέρει πώς να σχολιάσει το γεγονός. «Νομίζω όμως πως εκείνη την περίοδο το σοκ ήταν τόσο έντονο σε όλη την χώρα, για τόσους λόγους, τόσες ιστορίες και τόσο κόσμο, που πιστεύω ότι όλοι ένιωθαν πως το σωστό ήταν να κάνει πίσω» κατέληξε η ηθοποιός.