Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα του «Joker» με τον Joaquin Phoenix

Joaquin-phoenix John Salangsang
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Warner Bros προγραμματίζει παράλληλα άλλη μια ταινία με τον Jared Leto στον ρόλο του αιώνιου εχθρού του Batman.

Ο σαδιστικός και παρανοϊκός Joker είναι ο αιώνιος και πιο χαρακτηριστικός εχθρός του Batman της DC. Έχοντας κάνει την εμφάνιση του σε πολλές ταινίες του «Σκοτεινού Ιππότη», η Warner Bros αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για να πρωταγωνιστήσει στις δικές του ταινίες. Η πρώτη από τις δυο ταινίες με τον Joker, από τον Todd Phillips θα έχει τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο ηθοποιός συμφώνησε με τους παραγωγούς της ταινίας και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

Οι πρώτες φήμες για την ταινία του Phillips κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2017 και ο σκηνοθέτης μίλησε περισσότερο για αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και εξέφρασε την προτίμηση του για τον Phoenix. Δεδομένου ότι ο Jared Leto έκανε την εμφάνιση του ως Joker στην «Ομάδα αυτοκτονίας» και αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο σε μια solo ταινία, η ταινία του Phillips δεν θα διαδραματίζεται στο υπάρχον cinematic universe της Warner Bros.

DC

O Alan Moore έγραψε το πολυβραβευμένο «Joker: The Killing Joke» το 1988, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ιστορία του Joker.

Το γεγονός αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους θεατές, αλλά ενδέχεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα της ταινίας του Phillips, αφού δεν θα πρέπει να αναφέρεται (και να «συμμορφώνεται») σε άλλες ταινίες – τόσο από άποψη πλοκής, όσο και αισθητικής. Ο σκηνοθέτης έχει σχολιάσει πως η ταινία του θα εστιάζει σε έναν περιθωριοποιημένο άνθρωπο που θα λειτουργεί ως παράδειγμα αποφυγής, αρκετά μακριά από την ερμηνεία του Leto.

Συνεργάτης του Phillips στην συγγραφή του σεναρίου θα είναι ο Scott Silver. Το μπάτζετ της ταινίας έχει οριστεί στα 55 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά λιγότερο από τις σύγχρονες ταινίες υπερηρώων, κάτι που υποδηλώνει ότι θα εστιάσει περισσότερο στους χαρακτήρες και την πλοκή, παρά τις σκηνές δράσης.