Ταινίες της εβδομάδας (12/7/2018)

escape-plan-2
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Πλούσια δράση, γέλιο, σασπένς και δραματικές στιγμές στις νέες επιλογές της εβδομάδας για μια έξοδο στον κινηματογράφο.

«Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης» (Escape Plan 2: Hades)
Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει.
Σκηνοθεσία: Steven C. Miller, Σενάριο: Miles Chapman, Ερμηνεύουν: Dave Bautista, Sylvester Stallone, Jaime King και Xiaoming Huang.

«Μια Αμερικάνικη Ληστεία» (American Animals)
Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν. Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Bart Layton, Ερμηνεύουν: Evan Peters, Blake Jenner, Ann Dowd και Barry Keoghan.

«Oυρανοξύστης» (Skyscraper)
Ένα περιπετειώδες θρίλερ στην Κίνα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της ομάδας διάσωσης ομήρων του FBI και βετεράνο του Αμερικανικού Στρατού, Will Ford, ο οποίος τώρα αξιολογεί την ασφάλεια για τους ουρανοξύστες. Σε μια αποστολή στην Κίνα για να βρει το πιο ψηλό κι ασφαλέστερο κτίριο στον κόσμο ξαφνικά ο ουρανοξύστης πιάνει φωτιά ενώ παράλληλα ο ίδιος ενοχοποείται. Ένας καταζητούμενος το σκάει και ο Will πρέπει να βρει τους υπεύθυνους, να ξεκαθαρίσει το όνομά του και με κάποιο τρόπο να διασώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο την ώρα της πυρκαγιάς.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rawson Marshall Thurber, Ερμηνεύουν: Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Neve Campbell και Roland Møller.

«SOS Έρχονται οι Βρετανοί» (The Con Is On)
Ένα εκκεντρικό ζευγάρι Βρετανών, που είναι δεξιοτέχνες στην απάτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από έναν γκάγκστερ που τους καταδιώκει ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες και επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Σκηνοθεσία: James Oakley, Σενάριο: Alex Michaelides και James Oakley, Ερμηνεύουν: Uma Thurman, Tim Roth, Alice Eve, και Sofía Vergara.

«Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για διακοπές» (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation)
Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέϊβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.
Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky, Σενάριο: Michael McCullers, Genndy Tartakovsky και Todd Durham, Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Στεφανία Φιλιάδη.

«Κηδεία είναι, θα περάσει» (Señor, dame paciencia)
Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του, ο Γκρεγκόριο, ένας γκρινιάρης συντηρητικός άντρας και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία: ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους στο Σανλούκαρ, για να πετάξουν τις στάχτες της στο ποτάμι.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Álvaro Díaz Lorenzo, Ερμηνεύουν: Jordi Sánchez,  Rossy de Palma, Megan Montaner και Silvia Alonso.

«Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο» (Metti la nonna in freezer)
Είναι αποδεκτό να κλέβουμε το κράτος όταν νιώθουμε ότι μας κλέβει κι εκείνο; Αυτό είναι το δίλλημα που αντιμετωπίζει η Κλαούντια, μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων που καταφέρνει να τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς η αρμόδια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί να την πληρώσει. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, η χρεοκοπία της χτυπάει την πόρτα, οπότε η Κλαούντια, με τη βοήθεια του προσωπικού της, «παγώνει» τη γιαγιά προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, μέχρις ότου το κράτος της καταβάλει αυτά που της οφείλει.
Σκηνοθεσία: Giancarlo Fontana και Giuseppe Stasi, Σενάριο: Fabio Bonifacci, Ερμηνεύουν: Fabio De Luigi, Miriam Leone, Lucia Ocone και Marina Rocco.

«Αμπρακατάμπρα» (Abracadabra)
Η Carmen ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της Carlos . Εκείνη είναι μια συνηθισμένη νοικοκυρά, αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου που ζει και αναπνέει για τη Real Madrid. Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα θα σπάσει για πάντα. Στη δεξίωση του γάμου του ξαδέλφου της Carmen, Pepe, ένας ερασιτέχνης υπνωτιστής, κάνει επίδειξη στο κοινό. Ζητά έναν εθελοντή και ο επιφυλακτικός Carlos αποδέχεται την πρόσκληση του. Το επόμενο πρωί ο Carlos αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα. Κάτι πήγε λάθος και τώρα ένα πνεύμα τον έχει στοιχειώσει. Τα ξαδέλφια ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν μία σουρεαλιστική έρευνα για να φέρουν τον Carlos πίσω, όσο η Carmen αρχίζει να νιώθει μία αλλόκοτη έλξη για τον «νέο» της σύζυγο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Pablo Berger, Ερμηνεύουν: Maribel Verdú, Antonio de la Torre. Priscilla Delgado και Javier Antón.

«Ξένος Ανταποκριτής» (Foreign Correspondent)
Ο δημοσιογράφος Johny Jones στέλνεται στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει απο κοντά τις προσπάθειες ενός σημαντικού «Oργανισμού για την Ειρήνη Στην Ευρώπη» που συνεργάζεται με έναν Ειρηνιστή Ολλανδό πολιτικό. Επικεφαλής αυτού του Οργανισμού εναι ο Steven Fisher, που είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των εχθρών και ο οποίος προσπαθεί να εξοντώσει τον Ολλανδό Ο Johny Jones, όμως, αντιλαμβάνεται την συνομωσία και καταδιώκει τον Steven Fisher σκοπεύοντας να πετύχει μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία και παράλληλα να κερδίσει την κόρη του κατασκόπου, που είναι αγνή στην ψυχή και πατριώτισσα.
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock, Σενάριο: Charles Bennett και Joan Harrison, Ερμηνεύουν: Joel McCrea, Laraine Day, Herbert Marshall και George Sanders.