Βγήκε στο σφυρί ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας του Χόλυγουντ

ennis-house-1
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Για 23 εκατομμύρια δολάρια μπορείτε να αποκτήσετε μια βίλα με θητεία στο «Blade Runner» και το «Twin Peaks».

Η βίλα Ennis House στο Λος Άντζελες έχει μια πλούσια ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και σειρές. Ο πιο γνωστός «ρόλος» της βίλας ήταν στο «Blade Runner», όπου ήταν το διαμέρισμα του Deckard στα εξωτερικά πλάνα, ενώ εμφανίστηκε επίσης στο «Ο Πύργος των Φαντασμάτων», το «Buffy The Vampire Slayer» αλλά και το «Twin Peaks».

Coldwell Banker Homes

Σύμφωνα με άρθρο του Variety η βίλα έχει «βγει στο σφυρί», με τον ιδιοκτήτη να αξιώνει 23 εκατομμύρια δολάρια. Η συνολική επιφάνεια της βίλας που βρίσκεται στην γειτονιά Λος Φελίζ είναι περίπου 560 τετραγωνικά μέτρα, ενώ έχει τέσσερα υπνοδωμάτια και τουαλέτες. Αρχιτέκτονας της βίλας που κτίστηκε το 1923 ήταν ο Frank Lloyd Wright και ξεχωρίζει για τα 27.000 περίτεχνα τούβλα από γρανίτη που κοσμούν την πρόσοψη.

Coldwell Banker Homes

Ο Wright κατασκεύασε την βίλα για τον Charles Ennis και την σύζυγο του Mabel. Η βίλα υπέστη σοβαρές ζημίες από σεισμό το 1994 και η εξωτική κατοικία παρέμεινε σε κακή κατάσταση, μέχρι που την απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος Ron Burkle το 2011 για 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο μεγιστάνας των σούπερ-μάρκετ φέρεται να ξόδεψε σχεδόν 17 εκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσει την βίλα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σχετική καταχώρηση.