Ο «Ρόμποκοπ» επιστρέφει από τον σκηνοθέτη του «Chappie» και του «District 9»

robocop-1987
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Άγνωστο παραμένει εάν η νέα ταινία του Neill Blomkamp θα συσχετίζεται με τις πρώτες ταινίες ή το πρόσφατο ριμέικ του José Padilha.

Αφού εργάστηκε σκληρά πάνω σε μια συνέχεια για το «Aliens» που δεν έφτασε ποτέ στο στάδιο της παραγωγής, ο Neill Blomkamp τελικά θα καταφέρει να γυρίσει ένα σίκουελ σε μεγάλο franchise της δεκαετίας του 1980, το «Ρόμποκοπ». Σύμφωνα με άρθρο του Deadline ο Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης του «Chappie» και του «District 9» θα γυρίσει το «Robocop Returns» για λογαριασμό της MGM.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού για μεγάλο διάστημα, με τους σεναριογράφους της πρωτότυπης ταινίας που γύρισε ο Paul Verhoeven το 1987, Ed Neumeier και Michael Miner, να επιβλέπουν το σενάριο. Οι δύο σεναριογράφοι έγραψαν ένα πρώτο draft για την ταινία πριν από λίγα χρόνια και πλέον η συγγραφή του σεναρίου έχει περάσει στα χέρια του Justin Rhodes, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην νέα ταινία του «Εξολοθρευτή».

Ο Joel Kinnaman ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόσφατο ριμέικ.

Παρά τις ανακοινώσεις, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η νέα ταινία θα αποτελεί σίκουελ στις πρώτες τρεις ταινίες ή το πρόσφατο ριμέικ του José Padilha, το οποίο απέσπασε ανάμεικτες κριτικές και απογοήτευσε τους θαυμαστές της σειράς. Η βασική ιστορία του «RoboCop Returns» διαδραματίζεται για άλλη μια φορά στην πόλη του Ντιτρόιτ, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες αναταραχές και βίαιες συγκρούσεις, ώσπου ένας δολοφονημένος αστυνομικός επιστρέφει με τη βοήθεια της ρομποτικής για να καθαρίσει τους δρόμους.

Ο Blomkamp δήλωσε στο Deadline πως η ταινία του Verhoeven είχε τεράστια επίδραση πάνω του όταν μεγάλωνε και αποτελεί μια από τις αγαπημένες του ταινίες, εκθειάζοντας το «πραγματικό νόημα κάτω από την επιφάνεια». Ο σκηνοθέτης συμπλήρωσε πως στόχος του είναι να πετύχει κάτι ανάλογο με την ταινία του, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ανθρωπισμό στους χαρακτήρες και την πρωτότυπη ιστορία.