Ο κόσμος του «Blade Runner» μεγαλώνει με μια νέα σειρά βιβλίων

blade-runner-2049
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Titan Books αναλαμβάνει να εξερευνήσει τις άγνωστες πτυχές του franchise επιστημονικής φαντασίας.

Το «Blade Runner» του Ridley Scott είναι μια από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βασίστηκε στο μυθιστόρημα «Το Ηλεκτρικό Πρόβατο» του Philip K. Dick. Το περασμένο καλοκαίρι ακολούθησε μια συνέχεια από τον Denis Villeneuve, η οποία παρά τις θερμές κριτικές είχε σχετικά μέτριες επιδώσεις στα box office.

Αυτό όμως δεν πτόησε την εταιρεία παραγωγής της ταινίας, την Alcon Entertainment, καθώς ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Titan Books για να έκδοση κόμικ και βιβλίων βασισμένη στις ταινίες. Στην ανακοίνωση τους, οι ιδρυτές του εκδοτικού οίκου Nick Landau και Vivian Cheung τόνισαν πως ο κόσμος του «Blade Runner» παραμένει εν πολλοίς ανεξερεύνητος και πως υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις μελλοντικές κυκλοφορίες, αλλά λογικά η σειρά θα περιλαμβάνει τόσο κόμικ και graphic novels, όσο και πιο «παραδοσιακά» μυθιστορήματα που θα βασίζονται στους χαρακτήρες και την γενικότερη μυθολογία που αναπτύχθηκε στις δύο ταινίες. Παράλληλα αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια σειρά βιβλίων που θα εστιάζει στα αισθητικά και τεχνικά επιτεύγματα των ταινιών.