Παραιτήθηκε από το «Rub & Tug» η Scartlett Johansson μετά τη δημόσια κατακραυγή

scarlett-Johansson Mario Anzuoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στην ανακοίνωσή της εξήγησε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις και πως ο ρόλος θα έπρεπε να πάει σε ένα διεμφυλικό άτομο.

Όταν ανακοινώθηκε το καστ της βιογραφικής ταινίας «Rub & Tug», με θέμα τη ζωή της Jean Marie Gill, δημιουργήθηκε σάλος στο διαδίκτυο με την επιλογή της Scarlett Johansson στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η ηρωίδα της ταινίας είναι διεμφυλικό άτομο και ζούσε ως άνδρας όταν έδρασε στον υπόκοσμο του Πίτσμπεργκ.

Πολλές οργανώσεις και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν πως ο συγκεκριμένος ρόλος θα μπορούσε να είχε πάει σε ένα διεμφυλικό άτομο και κατέκριναν την Αμερικανίδα ηθοποιό για την επιλογή της. Αρχικά η Johansson προσπάθησε να αντικρούσει την κριτική – φέρνοντας ως παράδειγμα τον ρόλο του Jeffrey Tambor στη σειρά «Transparent» ή την οσκαρική ερμηνεία του Jared Leto στο «Dallas Buyers Club» – όμως τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί από τον ρόλο.

Invision/AP / Jordan Strauss

«Η πολιτισμική κατανόησή μας για τα διεμφυλικά άτομα προχωρά και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση για το κάστινγκ μου και συνειδητοποιώ ότι ήταν ασυναίσθητη. Έχω μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για την τρανς κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συνομιλία σχετικά με την ένταξη στο Χόλυγουντ συνεχίζεται» εξήγησε η Johansson.

Στη συνέχεια τόνισε πως αν και θα ήθελε να υποδυθεί τον συγκεκριμένο ρόλο, κατανοεί τις αντιδράσεις και δήλωσε πως τελικά θα πρέπει να πάει σε ένα διεμφυλικό άτομο. «Πιστεύω πως όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια» σχολίασε η ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως είναι ευγνώμων που το αρχικό κάστινγκ αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη και πιο δημόσια συζήτηση σχετικά με την ποικιλία και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο.