Ο Timothée Chalamet στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Dune»;

timothee-chalamet
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Denis Villeneuve για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κινηματογραφική μεταφορά.

Ο Denis Villeneuve έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει μια νέα μεταφορά του «Dune», του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασία του Frank Herbert. Το έργο είχε μεταφερθεί από τον David Lynch το 1984, αλλά παρά την ενδιαφέρουσα ματιά του σκηνοθέτη, η ταινία υπήρξε εμπορική αποτυχία.

O Timothée Chalamet ξεχώρισε με την ερμηνεία του στην δραματική ταινία του Luca Guadagnino.

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του «Dune» πάντως φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και δημιουργεί προσδοκίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σύμφωνα άλλωστε με άρθρο του Deadline, ο Villeneuve βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Timothée Chalamet του «Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του.

Στο «Dune» του David Lynch είχε παίξει και ο Sting, μεταξύ άλλων.

Το «Dune» διαδραματίζεται σε ένα μακρινό μέλλον, όπου η ανθρωπότητα έχει ταξιδέψει στα άστρα και σε ξένους κόσμους. Σε αυτόν το μέλλον κυβερνούν αντίπαλες οικογένειες και το έργο του Herbert εστιάζει στον πλανήτη Arrakis, όπου γίνεται η καλλιέργεια ενός άκρως εθιστικού ναρκωτικού που προσφέρει μεγαλύτερη διαύγεια και μακροζωία. Ο πρωταγωνιστής του «Dune» βρίσκεται εγκλωβισμένος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο από τις μεγάλες οικογένειες στον ερημικό πλανήτη.

Το Syfy είχε κυκλοφορήσει μια μίνι σειρά βασισμένη στο «Dune» το 2000.

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή του οσκαρικού Eric Roth, ενώ η Legendary θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημα. Καθώς η παραγωγή έχει πάρει πλέον το πράσινο φως, λογικά δε θα αργήσει να ανακοινωθεί η ημερομηνία εξόδου. Επόμενη ταινία του Chamalet θα είναι το δράμα «Beautiful Boy», το οποίο κυκλοφορεί τον χειμώνα.