Ο Al Pacino υποδύεται άλλον ένα αμφιλεγόμενο χαρακτήρα

o-al-pacino-upoduetai-allon-ena-amfilegomeno-xaraktira

Φωτογραφία:ΙΜDb. Ο Al Pacino.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο Al Pacino θα συναντηθεί και πάλι στο κινηματογραφικό πλατό με τον σκηνοθέτη Brian De Palma για τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Happy Valley».

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί παλαιότερα σε πετυχημένα αστυνομικά θρίλερ, όπως στον «Σημαδεμένο» και στην «Υπόθεση Καρλίτο».

Σημαντικά ονόματα, εκτός από τον σκηνοθέτη και τον διάσημο ηθοποιό, θα συμβάλλουν σε αυτή τη νέα κινηματογραφική παραγωγή.

Ο φημισμένος παραγωγός Edward R. Pressman που είχε αφήσει τη σφραγίδα του σε ταινίες όπως τις «Wall Street» και «American Psycho» εξασφάλισε τα δικαιώματα για την μεταφορά του μπεστ σέλερ του Joe Posnanski με τίτλο «Paterno». To σενάριο έχει την υπογραφή του ταλαντούχου Dave Mc Kenna, τον οποίο θυμόμαστε από τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας».

O Al Pacino θα υποδυθεί έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα από τον χώρο του αθλητισμού, τον προπονητή ποδοσφαίρου Joe Paterno, ο οποίος για περίπου τέσσερις δεκαετίες βρισκόταν στην ομάδα των Penn State Nittany Lions και είχε κατορθώσει να αναδειχτεί νικητής σε δύο εθνικά πρωταθλήματα.

Η καριέρα του όμως πήρε την καθοδική πορεία, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο για τον Jerry Sandusky, έναν βοηθό προπονητή της ομάδας που κατηγορήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια.

Ο Paterno είχε ακούσει ότι ο Sandusky κακοποιούσε παιδιά στα αποδυτήρια αλλά δεν είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και βοήθησε στην συγκάλυψη της ιστορίας. Οι επιπτώσεις στην καριέρα του ήταν άμεσες: απολύθηκε, «ξηλώθηκαν» οι νίκες του και ένα άγαλμά του γκρεμίστηκε.

Όλα δείχνουν ότι ο Al Pacino θα προσθέσει άλλον ένα συναρπαστικό ρόλο στο ενεργητικό του. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε να παίζει κάποιο υπαρκτό πρόσωπο. Είχε κερδίσει για παράδειγμα τους κριτικούς με την ερμηνεία του ως Jack Kevorkian (ο γνωστός Δόκτωρ Θάνατος που είχε βοηθήσει πολλούς ετοιμοθάνατους ασθενείς να αυτοκτονήσουν) στην τηλεοπτική ταινία «You don’t know Jack».

Ο Brian De Palma, ο οποίος μας είχε συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη θεματολογία με τα στυλιζαρισμένα νουάρ και αστυνομικά θρίλερ του, τώρα φαίνεται ότι θα αναμετρηθεί με μια ιστορία που έχει όλες τις προϋποθέσεις να προκαλέσει αίσθηση.