Ταινίες της εβδομάδας (26/7/2018)

siberia
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Οι τελευταίες κυκλοφορίες για τον Ιούλιο περιλαμβάνουν πλούσιο δράμα και καταιγιστική δράση.

«Έρωτας στη Σιβηρία» (Siberia)
Ο Λούκας, ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει 12 σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει την Κάτια, μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ τη οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.
Σκηνοθεσία: Matthew Ross, Σενάριο: Stephen Hamel και Scott B. Smith, Ερμηνεύουν: Keanu Reeves, Molly Ringwald. Ana Ularu και Aleks Paunovic.

«Το μυστικό της πεταλούδας» (El Aviso)
12 Απριλίου 2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο σε διάφορες χρονικές στιγμές. Φόνοι που ακολουθούν μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία... 2018: Ο 9χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Στις 12 Απριλίου. Την ημέρα των γενεθλίων του. Τότε που θα γίνει 10 χρονών. Η προειδοποίηση είναι ξεκάθαρη. Θα την πιστέψει ο Νίκο; Υπάρχει τρόπος να αποφύγει το μοιραίο πεπρωμένο του; Ή μήπως η προειδοποίηση αποτελεί το αποκύημα μιας καλπάζουσας φαντασίας;
Σκηνοθεσία: Daniel Calparsoro, Σενάριο: Patxi Amezcua, Jorge Guerricaechevarría και Chris Sparling, Ερμηνεύουν: Raúl Arévalo, Aura Garrido, Hugo Arbues και Belén Cuesta.

«Ο Μαγεμένος Πρίγκιπας» (Charming)
Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη. Ο παραγωγός του υπερ-επιτυχημένου «Σρεκ» επιστρέφει στα κινούμενα σχέδια για να παρουσιάσει μια ταινία animation με πολλές ανατροπές και απολαυστική μουσική!
Σκηνοθεσία και σενάριο: Ross Venokur, Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Καϊκής, Βάσια Λακουμέντα, Πηνελόπη Σκαλκώτου και Στεφανία Φιλιάδη.

«Κάθαρση: Η αρχή» (The First Purge)
Πίσω από κάθε παράδοση κρύβεται μια επανάσταση. Την επόμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, παρακολουθήστε πώς ξεκίνησε το ετήσιο 12ωρο πλήρους ανομίας της χώρας μας. Καλωσορίσατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα, Κάθαρση: Η Αρχή. Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Όταν, όμως, η βία των τυράννων συναντά την οργή των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, αυτό που ξεκίνησε σε μια κοινότητα, δοκιμαστικά, θα εξαπλωθεί σε όλο το έθνος.
Σκηνοθεσία: Gerard McMurray, Σενάριο: James DeMonaco, Ερμηνεύουν: Marisa Tomei, Y'lan Noel, Lex Scott Davis και Joivan Wade.

«Το Χρονικό μιας Αγάπης» (Cronaca di un amore)
Η γοητευτική Πάολα είναι παντρεμένη με τον πάμπλουτο Ενρίκο, ο οποίος της προσφέρει την πολυτέλεια και το όνειρο της μεγαλοαστικής ζωής. Διαπιστώνοντας πως δε γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν της όμορφης γυναίκας του και ζηλεύοντας παράφορα, ο Ενρίκο, θα προσλάβει ντεντέκτιβ για να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές της περασμένης ζωής της Πάολα. Στο μεσοδιάστημα, εκείνη συναντά και επανασυνδέεται με τον αρρενωπό Γκουίντο και αναβιώνουν τις παθιασμένες στιγμές ενός νεανικού, κυκλοθυμικού και φλεγόμενου έρωτα. Ωστόσο, ανάμεσα τους πάντα καραδοκεί μια σκιά από το παρελθόν. Ένα ατύχημα που κόστισε τη ζωή της φίλης της Πάολα και μέλλουσας γυναίκας του Γκουίντο. Ένα ατύχημα του οποίου η σιωπηλή ενοχή φθείρει το παράφορα ερωτευμένο ζευγάρι…
Σκηνοθεσία: Michelangelo Antonioni, Σενάριο: Michelangelo Antonioni, Daniele D'Anza, Silvio Giovaninetti, Francesco Maselli και Piero Tellini, Ερμηνεύουν: Lucia Bosé, Massimo Girotti, Ferdinando Sarmi και Gino Rossi.

«Ο Κύριος Κλάιν» (Mr. Klein)
Παρίσι, 1942. Ένας έμπορος τέχνης δείχνει παγερά αδιάφορος απέναντι στην επικρατούσα κατάσταση της χώρας του, την Γαλλία, η οποία βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Ρομπέρ Κλάιν θεωρεί πως όλα βαίνουν καλώς γύρω του και κοιτάει να περνάει καλά στη ζωή του με την ερωμένη του, αλλά και να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση και τις ανάγκες των Εβραίων, για να βγάλει χρήματα αγοράζοντας σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές πολύτιμα και πανάκριβα έργα τέχνης. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι υπάρχει κι άλλος που κάνει ακριβώς την ίδια κομπίνα που χρησιμοποιεί το δικό του όνομα και αποφασίζει να ψάξει του να βρει τον μυστήριο άντρα.
Σκηνοθεσία: Joseph Losey, Σενάριο: Franco Solinas, Fernando Morandi και Costa-Gavras, Ερμηνεύουν: Alain Delon, Jeanne Moreau, Francine Bergé και Juliet Berto.