Αστέρες από τον χώρο του θεάματος παγκοσμίως στο πλευρό των θυμάτων

antonio-banderas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Antonio Banderas και άλλοι αστέρες από τον χώρο του θεάματος εξέφρασαν τη στήριξή τους και διοργάνωσαν εράνους μέσω διαδικτύου.

Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τραγικά τη ζωή τους πάνω από 80 άνθρωποι, να τραυματιστούν εκατοντάδες και να καταστραφούν πάνω από 2.000 σπίτια. Το δράμα των πυρόπληκτων συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα, με πολλές μεγάλες προσωπικότητες να εκφράζουν την στήριξή τους στα θύματα μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μήνυμά της στον ελληνικό λαό, η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της. Η βασίλισσα Ελισάβετ υπογράμμισε πως οι σκέψεις και οι προσευχές της είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τις ζωές και τα σπίτια τους, ενώ εκθείασε το κουράγιo και την αφοσίωση των ελληνικών σωστικών υπηρεσιών και εθελοντών για το έργο τους.

Από το Χόλυγουντ ξεχώρισε η συγκινητική ανάρτηση του Antonio Banderas στο Instagram, όπου μοιράστηκε μια φωτογραφία από την καταστροφική πυρκαγιά. «Η καρδιά μου είναι με τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τις τρομακτικές επιπτώσεις μιας καταστροφικής φωτιάς» έγραψε ο ηθοποιός στα αγγλικά και ισπανικά.

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος, Maria Menounos, φωτογραφήθηκε με ένα λευκό μπλουζάκι που γράφει «Love Greece». «Πυρκαγιές καταστρέφουν την Αθήνα, άνθρωποι τρέχουν στη θάλασσα μονάχα για να επιβιώσουν» έγραψε στο Instagram της η Menounos, για να σημειώσει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος και κάλεσε τον κόσμο να δείξει ενότητα, κουράγιο και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όσους έχασαν τις ζωές τους, όσους επηρεάστηκαν και στους θαρραλέους που πολεμούν τις φωτιές. Προσεύχομαι να έρθει γρήγορα η βροχή. Σας έχω στην καρδιά μου» συμπλήρωσε η Menounos.

Η Nia Vardalos ανέβασε στο Twitter μια σειρά φωτογραφιών από την Ελλάδα στέλνοντας παράλληλα την αγάπη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Στη συνέχεια η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και ώθησε τους followers να στηρίξουν φιλανθρωπικές οργανώσεις.

H Vardalos δεν παρέλειψε να χαιρετήσει την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό, Melia Kreiling, η οποία ξεκίνησε έναν διαδικτυακό έρανο για τα θύματα της πυρκαγιάς. Όπως σχολίασε σε βίντεο της στο Twitter, μέχρι στιγμής οι followers της έχουν συνεισφέρει 25.000 δολάρια.

Από τον χώρο του αθλητισμού και το NBA, πιο συγκεκριμένα, ξεχώρισαν οι περίπτωσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Enes Kanter. «Δεν υπάρχουν λόγια. Τεράστιο σοκ. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάσαμε. Τεράστιος σεβασμός για αυτούς που σώνουν τόσες ζωές ρισκάροντας τη δική τους. Μακάρι να μείνουμε όλοι μαζί και να μην ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε στο Instagram του ο αστέρας των Milwaukee Bucks.

GoFundMe

Από την πλευρά του ο Τούρκος σέντερ των New York Knicks ξεκίνησε και αυτός έναν έρανο για να στηρίξει τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς. «Αν και είμαι Τούρκος, οι Έλληνες είναι οι γείτονές μας. Ακόμα και εάν ζείτε στην Αμερική, μην ξεχάσετε τους Έλληνες, τα αδέρφια σας τώρα που έχουν ανάγκη. Κάθε δωρεά θα κάνει μια διαφορά. Καλώ τους του θαυμαστές μου να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτή την τραγωδία. Ας ενωθούμε για το καλό της ανθρωπότητας» έγραψε ο Kanter στη σελίδα gofundme.