Νέα επιστολή στήριξης προς τον James Gunn από το καστ του «Φύλακες του Γαλαξία 3»

guardians-of-the-galaxy
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Οι ηθοποιοί υπογράμμισαν πως η θεματική της λύτρωσης στις ταινίες που γύρισε ο James Gunn είναι «πιο επίκαιρη από ποτέ».

Έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα από την απόφαση της Disney να απομακρύνει τον σκηνοθέτη James Gunn από την παραγωγή του «Φύλακες του Γαλαξία 3», με αφορμή μια σειρά απαράδεκτων χιουμοριστικών αναρτήσεων που είχε κάνει πριν από χρόνια. Η απόλυση του Gunn προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από μερίδα των φανς της Marvel, με ορισμένους μάλιστα να ξεκινούν μια διαδικτυακή καμπάνια για την επαναπρόσληψη του Gunn.

Τα μέλη του καστ των ταινιών του Gunn είχαν εκφράσει μεμονωμένα τη στήριξη τους στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Θέλοντας να κάνουν πιο γνωστή τη στήριξή τους, οι πρωταγωνιστές της ταινίας εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση για τον σκηνοθέτη, ζητώντας την επαναπρόσληψη του στην παραγωγή της ταινίας.

«Έχουμε εμψυχωθεί από την έκρηξη στήριξης από θαυμαστές και μέλη των μίντια που θέλουν να δουν τον James να επανέλθει ως σκηνοθέτης του “Φύλακες του Γαλαξία 3”, καθώς είναι απογοητευμένοι από όλους όσοι ξεγελάστηκαν εύκολα και πίστεψαν τόσες πολλές θεωρίες συνομωσίας για αυτόν» τονίζουν οι ηθοποιοί. Καταλήγοντας την ανακοίνωσή τους, υπογράμμισαν πως η κεντρική θεματική των ταινιών «Φύλακες του Γαλαξία»  – η λύτρωση – είναι «πιο επίκαιρη από ποτέ». Την επιστολή υπογράφουν οι Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Bradley Cooper, Sean Gunn, Vin Diesel, Pom Klementieff και Michael Rooker.

Invision/AP / Matt Sayles

O Gunn αποδέχτηκε πως οι αναρτήσεις του ήταν απαράδεκτες, εκφράζοντας παράλληλα την κατανόηση του για την απόφαση της Disney.

Μέχρι στιγμής πάνω από 350.000 χρήστες του διαδικτύου έχουν υπογράψει τη σχετική καμπάνια στο Change.org για την επαναπρόσληψη του James Gunn. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε την ενοχή του και παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη, έδειξε κατανόηση για την απόφαση της Disney.