O Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα

o-ntaniel-ntei-liouis-stin-athina

Φωτογραφία:ΙΜDb. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις έρχεται στην Αθήνα

ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Οι φίλοι του κινηματογράφου αναμένουν σήμερα το βράδυ την λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας «Lincoln» στο Παλλάς, παρουσία του πρωταγωνιστή της, Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός που θεωρείται φαβορί για το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου, έρχεται στην Αθήνα για να υποστηρίξει με την παρουσία του το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, καθώς τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυσή της.

Μετά την προβολή της ταινίας το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις στον αγαπημένο του ηθοποιό. Τα εισιτήρια για την πρεμιέρα έγιναν ανάρπαστα -όπως ήταν αναμενόμενο.

Το βιογραφικό δράμα «Lincoln» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ εστιάζει στους τελευταίους μήνες της ζωής του αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και στη μάχη του για την κατάργηση της δουλείας. Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, εκπληκτικά μεταμορφωμένος για τις ανάγκες του ρόλου του, κατόρθωσε να ενθουσιάσει τους κριτικούς κινηματογράφου στο εξωτερικό με την καθηλωτική ερμηνεία του και να αποσπάσει εκτός από την υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Πρώτου Ανδρικού Ρόλου.

Πληροφορίες: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210-3213100.