Ταινίες της εβδομάδας (2/8/2018)

the-guernsey-literary-and-potato-peel-pie-society
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο Αύγουστος μας υποδέχεται με πλούσιες δραματικές και κωμικές στιγμές για μια έξοδο στον κινηματογράφο.

«Με αγάπη, Τζούλιετ» (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)
Η Τζούλιετ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο Μεταπολεμικό Λονδίνο, παρά την επιτυχία της και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο. Έτοιμη να δεχθεί πρόταση γάμου, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκέρνσεϊ , μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την ονομασία «The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society» που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες. Η Τζούλιετ ακολουθεί την παρόρμηση της και πηγαίνει στο νησί , όπου ελπίζει να γράψει για την λέσχη με το παράξενο όνομα και γοητεύεται από τα μέλη της, την αγάπη τους για την λογοτεχνία και την φιλία που τους συνδέει. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι οι νέοι της φίλοι κρύβουν ένα μυστικό…
Σκηνοθεσία: Mike Newell, Σενάριο: Kevin Hood, Thomas Bezucha και Don Roos, Ερμηνεύουν: Lily James, Matthew Goode, Michiel Huisman και Jessica Brown Findlay.

«Καλοκαιρινές νύχτες» (Hot Summer Nights)
Καλοκαίρι του 1991. Ο Ντάνιελ Μίντλετον είναι ένας συμπαθέστατος αλλά αδέξιος κοινωνικά έφηβος, που μόλις έχει τελειώσει το λύκειο. Η μητέρα του τον στέλνει να περάσει το καλοκαίρι του στη θεία του, ώστε να χαλαρώσει της, να κοινωνικοποιηθεί, να συνέλθει από την απώλεια του πατέρα του και να «ανδρωθεί» πριν πάει στο κολέγιο. Ο Ντάνιελ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής έως ότου συναντά το τοπικό «κακό παιδί», τον Χάντερ Στρόμπερι και την αδερφή του και κάπου εκεί αλλάζει η ζωή του. Μπορεί να κρατήσει αυτή η περίοδος ευφορίας για τον Ντάνιελ; Είναι και μια γιγαντιαία καταιγίδα που πλησιάζει την περιοχή..
Σκηνοθεσία και σενάριο: Elijah Bynum, Ερμηνεύουν: Maika Monroe, Timothée Chalamet, Alex Roe και Emory Cohen.

«Αναζητώντας τον Έρικ» (Looking for Eric)
Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά! Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πως θα αντικρίσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ' αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ' όλες: το παρελθόν.
Σκηνοθεσία: Ken Loach, Σενάριο: Paul Laverty, Ερμηνεύουν: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop και Gerard Kearns.

«Θα Έρθω Κοντά Σου Σιγά-Σιγά» (Tout Le Monde Debout)
Ο Τζόσελιν είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης με «αναχρονιστικές αντιλήψεις» για τις γυναίκες. Στην προσπάθειά του μάλιστα να αποπλανήσει μια νεαρή όμορφη γυναίκα, δεν θα διστάσει να παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα φαίνεται πως πάνε βάσει σχεδίου, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Franck Dubosc, Ερμηνεύουν: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein και Gérard Darmon.

«Σκοτεινές Δυνάμεις» (The Darkest Minds)
Όταν έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντος τους.
Σκηνοθεσία: Jennifer Yuh Nelson, Σενάριο: Chad Hodge, Σενάριο: Mandy Moore, Gwendoline Christie, Amandla Stenberg και Harris Dickinson.

«Η οικουγένεια» (La ch'tite famille)
Ο Valentin D και η Constance Brandt, το πιο προβεβλημένο ζευγάρι της αρχιτεκτονικής και του design, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα εγκαίνια της αναδρομικής τους έκθεσης στο Παρίσι, στο εμβληματικό Palais de Tokyo. Αυτό που κανείς δεν ξέρει είναι ότι για να αναρριχηθεί ο Valentin στον λαμπερό κόσμο του design, έπρεπε να πει ψέματα για την ταπεινή του επαρχιακή καταγωγή. Όταν η μητέρα του, ο αδελφός του και η νύφη του εμφανίζονται στο γκαλά, οι δύο κόσμοι συγκρούονται. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο Valentin συγκρούεται με ένα αυτοκίνητο, χάνει τη μνήμη του και επανέρχεται πιο λαϊκός από ποτέ!
Σκηνοθεσία: Dany Boon, Σενάριο: Dany Boon και Sarah Kaminsky, Ερμηνεύουν: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné και Valérie Bonneton.