Τελικά δύο θα είναι τα spin-offs του «24»

24-kiefer-sutherland
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το Fox σχεδιάζει ένα πρίκουελ για τα πρώτα χρόνια του Jack Bauer και ένα δικαστικό δράμα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει φήμες για το ενδεχόμενο μιας spin-off σειράς βασισμένης στο πολυβραβευμένο «24» με τον Kiefer Sutherland. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος σύμβουλου και προέδρου της Fox TV, Gary Newman, στo Television Critics Association, υπάρχουν σκέψεις για δύο spin-off σειρές.

Το πρώτο spin-off, για το οποίο είχαν ξεκινήσει οι φήμες, θα αποτελεί πρίκουελ στην κεντρική σειρά και θα εξετάζει τα πρώτα χρόνια του Jack Bauer – πιθανότατα τον καιρό που υπηρετούσε σε ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα. Σχετικά με την πρίκουελ σειρά, ο Newman σχολίασε πως η ασφάλεια αποτελεί μείζον θέμα, οπότε εκτιμά ότι μια σειρά που θα εστιάσει στα πρώτα χρόνια του Bauer και στο πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας του θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.

Στην πρίκουελ σειρά θα μάθουμε πως διαμορφώθηκε ο Jack Bauer.

Το δεύτερο spin-off το οποίο επεξεργάζονται στην Fox είναι ενδεχομένως πιο φιλόδοξο, καθώς θα είναι δικαστικό δράμα και θα αποκλίνει αρκετά από την πρωτότυπη σειρά. Όπως εξήγησε όμως ο Neuman, οι σκέψεις για μια τέτοια σειρά έγιναν την περίοδο του τρίτου και τέταρτου κύκλου του «24», όταν και εξετάστηκε για πρώτη φορά η περίπτωση ενός spin off.

«Πρέπει να βρεις μια αρένα όπου το διακύβευμα είναι υψηλό και ο χρόνος μετρά», τόνισε ο Newman, αποκαλύπτοντας πως το δικαστικό spin off αφορά έναν θανατοποινίτη φυλακισμένο που του απομένουν μονάχα 24 ώρες μέχρι την εκτέλεσή του. Το σενάριο, εκτίμησε ο Newman, μοιράζεται πολλές αξίες με την πρωτότυπη σειρά και θεωρεί ότι, ανεξάρτητα από το πολιτικό κλίμα της εποχής, «πάντα είναι ο κατάλληλος καιρός για μια σειρά αυτού του τύπου».