Δεν θα προβληθεί τελικά στην Κίνα το «Κρίστοφερ & Γουίνι» της Disney

christopher-robin-winnie-the-pooh
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η απαγόρευση της live action ταινίας με τον Ewan McGregor μπορεί να συσχετίζεται με το γενικότερο «μπλόκο» στον Γουίνι.

Μετά την περιπέτεια φαντασίας «Πτυχή στο χρόνο», οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν άλλη μια παραγωγή της Disney, το «Κρίστοφερ & Γουίνι» με τον Ewan McGregor. Οι αρχές λογοκρισίας της χώρας δεν έδωσαν κάποια εξήγηση για την απόφαση τους, αλλά ενδέχεται να συσχετίζεται με τις προσπάθειες περιορισμού της εικόνας του αρκούδου Γουίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ewan McGregor παίζει τον ρόλο του ενήλικα Κρίστοφερ Ρόμπιν στην νέα live action περιπέτεια με τον φανταστικό παιδικό του φίλο.

Το περασμένο έτος οι κρατικές υπηρεσίες λογοκρισίας της Κίνας είχαν μπλοκάρει εικόνες του χαριτωμένου αρκούδου της Disney επειδή είχαν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μη κολακευτικά memes από τους επικριτές του προέδρου της χώρας Xi Jinping. Τον Ιούλιο μάλιστα οι ίδιες αρχές μπλόκαραν το HBO λόγω της εκπομπής του John Oliver, όπου κατήγγειλε την λογοκρισία στην Κίνα και διακωμωδούσε τις ευαισθησίες του Κινέζου προέδρου σχετικά με τις συγκρίσεις.

Η απαγόρευση ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στα έσοδα της ταινίας, αφού η κινεζική αγορά παίζει σημαντικό ρόλο πια στις παγκόσμιες εισπράξεις.

Πηγές του Hollywood Reporter δήλωσαν πως υπάρχει το ενδεχόμενο η απαγόρευση της ταινίας να έγινε στα πλαίσια του ποσοστού ξένων παραγωγών στους κινεζικούς κινηματογράφους, καθώς ήδη προβάλλονται πολλές μεγάλες αμερικάνικες παραγωγές. Το «Κρίστοφερ & Γουίνι» θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Σεπτεμβρίου.