Ταινίες της εβδομάδας (9/8/2018)

busanhaeng
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Οι επιλογές για μια έξοδο στον κινηματογράφο αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν νέες και κλασσικές ταινίες για όλα τα γούστα.

«Το εξπρές των ζωντανών νεκρών» (Busanhaeng)
Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.
Σκηνοθεσία: Sang-ho Yeon, Σενάριο: Joo-Suk Park και Sang-ho Yeon, Ερμηνεύουν: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma και Su-an Kim.

«Ζωή σε φιλμ» (Kodachrome)
Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.
Σκηνοθεσία: Mark Raso, Σενάριο: Jonathan Tropper, Ερμηνεύουν: Elizabeth Olsen, Jason Sudeikis, Ed Harris και Bruce Greenwood.

«Παντρέψου με ρε φίλε» (Épouse-moi mon pote)
Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτος επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back, το τέλειο σχέδιο του Γιασίν αρχίζει να καταρρέει.
Σκηνοθεσία: Tarek Boudali, Σενάριο: Khaled Amara, Tarek Boudali, Pierre Dudan και Nadia Lakhdar, Ερμηνεύουν: Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Charlotte Gabris και David Marsais.

«Για καλό και για κακό» (Otez moi d’ un doute)
Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας. Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Ζοζέφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Αννά. Μόνο που η Αννά είναι η κόρη του Ζοζέφ…
Σκηνοθεσία: Carine Tardieu, Σενάριο: Baya Kasmi, Michel Leclerc, Raphaële Moussafir και Carine Tardieu, Ερμηνεύουν: François Damiens, Cécile De France, Guy Marchand και André Wilms.

«Έγκλημα στην αμμοθύελλα» (Los que aman odian)
Αργεντινή, μέσα της δεκαετίας του '40. Ο Ενρίκε Ούμπερμαν είναι ένας μοναχικός μεσήλικας εργένης γιατρός επιλέγει να πάει στο ξενοδοχείο της ξαδέρφης του, για να ξεκουραστεί.. Για κακή του τύχη, η Μαίρη γυναίκα την οποία ήθελε να ξεχάσει καθώς τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, βρίσκεται στο ίδιο ξενοδοχείο. Μαζί της είναι η αδελφή της με τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας ακόμα από τους πρώην εραστές της Μαίρης. Η ζήλια και το πάθος ξεχειλίζουν στον μικρόκοσμο που δημιουργείται στο ξενοδοχείο έως ότου, μια μέρα, μετά από μια έντονη αμμοθύελλα, μια δολοφονία λαμβάνει χώρα. Και οι πάντες είναι ύποπτοι καθώς, κάποια στιγμή, όλοι αγαπούσαν και μισούσαν το δολοφονημένο άτομο.
Σκηνοθεσία: Alejandro Maci, Σενάριο: Alejandro Maci και Esther Feldman, Ερμηνεύουν: Luisana Lopilato, Guillermo Francella, Juan Minujín και Carlos Portaluppi.

«Αποχαιρετισμός στα όπλα» (A Farewell to Arms)
Ένας νεαρός Αμερικανός εθελοντής στο Ιταλικό Υγειονομικό Σώμα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συναντά στο μέτωπο και ερωτεύεται την Κάθριν Μπάρκλεϋ, μια βρετανίδα αδελφή-νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού. Τα γεγονότα σύντομα οδηγούν στην απομυθοποίηση του πολέμου· τραυματίζεται στο γόνατο από το θραύσμα μιας οβίδας και αργότερα κατά τη διάρκεια μιας γενικής υποχώρησης κινδυνεύει να εκτελεστεί από την Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία. Έτσι αποφασίζει να δραπετεύσει και το σκάει με την Κάθριν στην Ελβετία.
Σκηνοθεσία: Frank Borzage, Σενάριο: Benjamin Glazer και Oliver H.P. Garrett, Ερμηνεύουν: Helen Hayes, Gary Cooper, Adolphe Menjou και Mary Philips.

«Τρεις μέρες του κόνδορα» (Three Days of the Condor)
Ένας ερευνητής της CIA ανακαλύπτει τυχαία κάποιες «ατασθαλίες» στην υπηρεσία όπου εργάζεται και βρίσκεται εκτεθειμένος σε θανάσιμους κινδύνους. Οι συνεργάτες του δολοφονούνται κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας του από την δουλειά. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων (τόσο σπασμωδικών όσο και μελετημένων) στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του. Παράλληλα, πλέκεται και το σύντομο ειδύλλιο μεταξύ του Τζόζεφ και μιας γοητευτικής «αιθέριας» ύπαρξης.
Σκηνοθεσία: Sydney Pollack, Σενάριο: Lorenzo Semple Jr. και David Rayfiel, Ερμηνεύουν: Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson και Max von Sydow.

«Σινεμά ο Παράδεισος» (Nuovo Cinema Paradiso)
Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία…
Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore, Σενάριο: Giuseppe Tornatore, Vanna Paoli και Richard Epcar, Ερμηνεύουν: Philippe Noiret, Jacques Perrin, Salvatore Cascio και Marco Leonardi.