Νέα κατηγορία Όσκαρ για τη πιο «δημοφιλή ταινία» και άλλες αλλαγές στην διοργάνωση

oscars-oskar Danny Moloshok
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν μια σειρά αλλαγών που έχει στόχο να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα βραβεία.

Η σημαντική πτώση της τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια δεν πέρασε απαρατήρητη από τους διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ, οπότε πήραν την απόφαση για ορισμένες αλλαγές. Η πιο σημαντική είναι η δημιουργία ενός νέου βραβείου που θα απονέμεται για «εξαιρετικό επίτευγμα σε δημοφιλή ταινία». Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος των ταινιών που θα μπορούν να διαγωνιστούν στη νέα κατηγορία, αλλά εικάζεται πως θα αφορά blockbuster κυκλοφορίες που συχνά αγνοούνται στις βραβεύσεις.

 Ανάμεσα στις άλλες μεγάλες αλλαγές είναι ο περιορισμός της τηλεοπτικής κάλυψης στις τρεις ώρες – δηλαδή μια ώρα λιγότερο από το κανονικό. Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα οι διοργανωτές εξηγούν πως για να μπορέσουν να τιμήσουν και τις 24 κατηγορίες στην επίσημη τελετή, ορισμένα από τα βραβεία θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων. Όπως και στην περίπτωση του νέου βραβείου, έτσι και σε αυτήν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια βραβεία θα απονεμηθούν χωρίς ζωντανή κάλυψη.

Τέλος, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μετακινήσουν την 92η τελετή των Όσκαρ δύο εβδομάδες νωρίτερα, δηλαδή από τις 23 Φεβρουαρίου που ήταν προγραμματισμένη αρχικά, στις 9 Φεβρουαρίου 2020. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.