Ολόκληρος ο Χάρι Πότερ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

harry-potter
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Όλες οι ταινίες της σειράς θα προβληθούν ξανά στους κινηματογράφους στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στον μικρό μάγο της J.K. Rowling.

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ«Φανταστικά ζώα», θα κάνει την πρεμιέρα του τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά, μέχρι τότε, οι θαυμαστές της J.K. Rowling θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναδούν τις οχτώ ταινίες «Χάρι Πότερ» (συν το «Φανταστικά ζώα») στη μεγάλη οθόνη. Η αμερικάνικη αλυσίδα κινηματογράφων, Cinemark Theaters, ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον μικρό μάγο, το Wizarding World XD Week.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους κινηματογράφους της αλυσίδας και θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Το εισιτήριο για κάθε ταινία θα κοστίζει μόλις πέντε δολάρια, ενώ το κόστος για το πάσο στο φεστιβάλ (που συμπεριλαμβάνει όλες τις προβολές) ανέρχεται στα 25 δολάρια. Όσοι επιλέξουν το πάσο θα αποκτήσουν δώρο ένα συλλεκτικό μπρελόκ και ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι.

Το «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου.

Η πρώτη ταινία της σειράς, «Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2001 και τα έσοδά της κυμάνθηκαν στα 974 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Με τις εισπράξεις των οχτώ ταινιών να υπολογίζονται στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η σειρά βρίσκεται στη τρίτη θέση των πιο πετυχημένων franchise, πίσω από το cinematic universe της Marvel (17,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και το «Star Wars» της Disney (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια).