Ο Casey Affleck απολογήθηκε για την «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά του

casey-affleck Jordan Strauss
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Παραδέχτηκε πως συνέβαλε στη δημιουργία μιας απαράδεκτης ατμόσφαιρας στα γυρίσματα του «I’m Still Here» το 2010.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με την επί χρόνια ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην ισχυρού άνδρα του Χόλυγουντ, Harvey Weinstein, επανέφερε στο προσκήνιο τα πεπραγμένα πολλών αστέρων της μεγάλης οθόνης, όπως του Woody Allen, τoυ Roman Polanski και του Kevin Spacey, μεταξύ πολλών άλλων. Ο Casey Affleck μάλιστα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την απονομή των Όσκαρ τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της προοπτικής αντιδράσεων.

Έχοντας αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός απολογήθηκε για την «αντιεπαγγελματική» ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του σκηνοθετικού ντεμπούτου του, «I’m Still Here». Δύο γυναίκες του συνεργείου παραγωγής κατέθεσαν μήνυση κατά του Affleck, με τον ισχυρισμό πως τις παρενοχλούσε σεξουαλικά στο σετ και ενθάρρυνε άλλους άνδρες να κάνουν το ίδιο.

Μιλώντας στην Lindsey Bahr του Associated Press, ο Affleck μίλησε για τον ρόλο και τις πράξεις του στο σετ, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στις κατηγορίες των πρώην συνεργατών του. Ξεκινώντας, ο Affleck τόνισε πως χάρη στη δημόσια συζήτηση που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, «έχει μάθει αρκετά» για την υπαιτιότητά του. Αφού απολογήθηκε για την «αντιεπαγγελματική ατμόσφαιρα» στο σετ, τόνισε πως οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς όχι μόνο «συνέβαλε» σε αυτή ατμόσφαιρα, αλλά την «ανέχτηκε» ως συμπεριφορά από άλλους.

«Μετανιώνω για πολλά από αυτά. Πραγματικά δεν ήξερα πως ήμουν υπεύθυνος ως αφεντικό. Δεν ξέρω καν εάν θεωρούσα τον εαυτό μου αφεντικό. Αλλά συμπεριφέρθηκα κατά έναν τρόπο και επέτρεψα σε άλλους να συμπεριφερθούν με τρόπο που ήταν πραγματικά αντιεπαγγελματικός και ζητώ συγνώμη» υπογράμμισε ο Affleck.